sourze.se
Artikelbild

Drogliberalt skitsnack del 2

Jag fortsätter reagera mot Kevins drogpropaganda.

Kevin, du gillar inte att staten tjänar pengar på att sälja två lagliga droger alkohol, tobak men samtidigt vill du att cannabis ska legaliseras för det är väl det du menar. Tror du inte att det också skulle beskattas i så fall? Swedish match bidrar till ett globalt genocide med tobak säger du. Ska de göra det med cannabis istället? Eller vad menar du?

Märk väl att rökning av cannabis ger ännu värre effekter på lungor och andningsapparaten än tobak. Märk också skillnaden på tobak och cannabis. Tobak gör dig inte berusad och är inte personlighetsförändrande eller hallucinogent. Hälsofarligt absolut men det gör dig inte till en farlig bilförare. Där har du svaret på din fråga "varför vi idag i Sverige skall förfölja folk som röker gräs?". De är farliga för andra människor. Kevin, röker du tobak också? Dricker du alkohol? Om ja, varför?

Du nämner också Brå:s statistik över hur polisen fördelar sina resurser och satsar på att jaga brukarna istället för de stora langarna. Vill du att de ska fånga langarna? Hur ska du få ditt knark då? Har jag missuppfattat dig? Vill du inte ha knark? Som de flesta drogliberaler snärjer du in dig i motsägelser och naiva påståenden i förening med utelämnande av information.

Citat ur din artikel "Är jag hallick eller pissbög nu?"
"Och samtidigt har jag förståelse för att många människor i dagens generella västerländska samhälle, och i synnerhet Sverige känner sig vilsna och osäkra. VI BLIR DAGLIGEN BOMBARDERADE MED TUSENTALS REKLAMBILDER SOM FÖRSÖKER RUBBA VÅR POSITIVA SJÄLVBILD FÖR ATT LOCKA OSS KONSUMERA YTLIG LYCKA I FORM AV TANDKRÄM, SPORTBIL ELLER CELLUITPILLER. Detta skapar hela tiden en jakt efter nya materiella saker, men i slutändan lämnar detta ett stort tomrum i själen."

I synnerhet Sverige? What??? Hur vet du det? Bombarderade av reklam, jodå men blir vi inte bombarderade av drogpropaganda också nuförtiden? Precis som att det skulle göra oss lyckliga. Droger om något lämnar ett stort hål i själen.

Varför ska man förresten bara ha rättigheter och inga skyldigheter? Som brukare av knark bidrar du till kriminalitet i många led. För att du ska få ditt knark måste många människor begå kriminella handlingar. Många utnyttjas på vägen och många mister livet. Det gör dig medskyldig! Som droganvändare tar du inte ditt samhälleliga ansvar men kräver ändå att vi ska låta dig få göra som du vill. Så fan heller säger jag då!

Legalisering vore fel på grund av att det leder till ett ökat bruk med ökade hälsorisker. WHO misstänker att det skulle bli fallet. Jag är övertygad. Alkoholförbrukningen i Sverige ger en tydlig parallell. Man har märkt en kraftig ökning av alkoholförtäring och -skador samt våldsbrott relaterade till alkohol som en direkt följd av liberala införselregler. Alltså leder ökad tillgång till ökad förbrukning. I Finland är läget katastrofalt sedan skatten på sprit sänktes. De funderar på att höja skatten igen.

Jag vill inte ha en likadan situation med ytterligare en eller rentav flera droger. Tills vidare är droger olagliga i Sverige och därmed så är det kriminellt att bruka dem inom landets gränser och i många andra länder också för övrigt.

Läs gärna lite om vad som hände i USA när man mjukade upp narkotikalagarna på 70-talet. I artiklen finns också lite fakta om Holland.
Länk: druglibrary.org

Polisen går hårt fram mot droger på gatunivå. Jag håller med om att det blir för hårt ibland. Ett exempel är Expressenartikeln du hänvisar till:
Länk: expressen.se

Är det då bättre i andra länder? Du Kevin skiter nästan ner dig på väg till Sahara på grund av att ni har droger bak i bilen. Vad fanns det att oroa sig för? Poliser i andra länder är väl snälla eller hur? I Lagos i Portugal där jag har varit några gånger hade polisen en egen taktik. De gjorde räder på populära klubbar och den som inte kunde legitimera sig fick stryk. På det sättet var de säkra på att även knarklangarna som inte ville identifiera sig fick stryk och skulle hålla sig därifrån i fortsättningen.

Att några oskyldiga blev misshandlade på köpet störde inte de så mycket. Jag bodde hos en polis i några dagar så jag har hört det direkt från källan. En dag när jag var på väg hem kom några svenskar och berättade att de hade varit med om en sådan räd. En tysk som hade protesterat mot behandlingen fick rejält med stryk trots att han kunde legitimera sig.

En parallell till drogförbud skulle kunna vara socker- och fettförbud. Något som definitivt skulle behövas med tanke på den ökande fetman i västvärlden. Fransmännen har redan börjat och förbjuder läsk- och snaskautomater i skolorna. Se artikel:
Länk: aftonbladet.se

Jag tycker att det är bra att vi tar till lagar för att förhindra folk från att skada sig själva. Uppenbarligen är vi människor inte smarta nog att ta hand om oss själva eller så frestas vi av reklam eller annan propaganda till att stoppa i oss mat eller substanser som är farliga för oss. Lagarna räcker inte hela vägen men förhindrar kanske en och annan. Dessutom sänder det viktiga signaler till barn och ungdomar. Det är tillräckligt för att motivera en lag. Rökförbud på restauranger och pubar på flera håll i världen, och snart här tack och lov, har visat sig ge positiva resultat både för restaurangnäringen och med största sannolikhet även för folkhälsan.

Angående din kändislista Kevin. Varför ska drogliberala kändisar diktera hur alla andra människor ska leva? Konstnärer av alla slag har i alla tider både supit och berusat sig på annat sätt. Många har blivit kända och fått stor genomslagskraft. Idag är möjligheterna att nå ut mycket större. Det blir en stark fokus på just vad kändisar gör och inte gör. Mest fokus blir det på dem som gör något förbjudet.

Varför gör du inte en lista över 100 okända drogmotståndare? Är inte det lika relevant? Varför har en kändis mer rätt än någon annan? Dessutom finns det kändisar som är mot droger. Jag skulle kunna nämna några som jag känner personligen men väljer att inte göra det. De får ta striden själva om de har lust.

Rökning fick sitt uppsving med filmhjältar som rökte på vita duken Bogart mm. Nu matas vi med bilder av att alla collegeungdomar tar sig en joint då och då. Dikten har mer eller mindre blivit verklighet. Vill vi ha det på det viset även i Sverige? Inte jag.

Bilden som förmedlas på film och av musiker är inte en sann bild. Men vi påverkas av den precis som den bild av världen som nyhetsmedia förmedlar. Nästan uteslutande katastrofer och kriminalitet. Alla vet att det inte är hela bilden. Varför ska man då tro på drogpropagandan?

Långt ifrån alla på listan är för övrigt brukare. De HAR brukat eller provat på. De förespråkar inte droger.

En extra kommentar om Pinks lovord om ecstasy. Hur många lovord tror du att du skulle få höra från henne om hon hade bränt ut sin hjärna och hamnat i depressioner som inga psykofarmaka hjälper mot? Det är där man hamnar till slut. Enligt egen utsago har hon inte använt droger sedan 1995. Jag säger grattis! Se din egen länk:
Länk: uk.news.yahoo.com

Upplevelser av övernaturlig karaktär eller för att komma i kontakt med nåt gudomligt kan man få genom yoga, meditation eller qigong för att nämna några exempel. Dessa upplevelser kändes för mig mycket mer äkta och sinnesvidgande än de bedövande upplevelser som cannabis och alkohol ger upphov till. Jag tänker inte gå in på andra drogers effekter eftersom jag där saknar erfarenhet.

Jag lärde känna en kille från Göteborg där jag också bor på ett ashram i Indien. Han hade drogat i 20 år och varit sprutnarkoman heroin de senaste 16. Han hade ganska länge kunnat sköta ett jobb men hamnade så småningom på gatan. När han kom i kontakt med den mästare vi besökte i Indien och fick en healing slutade han med alla droger över en natt. Fantastiskt. Lika fantastisk är kanske den beroendebrytande drogen ibogaine du nämner i din artikelserie "Bisexuella brajande beduiner".

I samma andetag anklagar du dock läkemedelsjättarna för att vilja göra folk beroende av deras preparat istället för att befria dem från missbruk såsom fallet är med metadon.

Hur naiv får man bli egentligen? Vad tror du att de individer som förser människor med droger är ute efter? Tror du att de är dina goda vänner som vill dig väl? Självklart vill de också att du ska fastna och bli beroende så att de kan tjäna mer pengar. Med tanke på att du skriver att du var tvungen att ha en röka på väg till Sahara så undrar jag om de inte redan uppnått sitt mål. "Snälla Gloria, vi ber dig. Vi e sena o uppstressade nu så vi måste lugna ner oss. VI MÅSTE! Bara lite!"

Du är lurad min vän. Lurad!


Om författaren

Författare:
László Hágó

Om artikeln

Publicerad: 10 aug 2004 13:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: