sourze.se
Artikelbild

Knark, du är död!

Efter ett år gick jag ur RNS, Riksförbundet för Narkotikafritt Samhälle. Varför?
De ställde inte de verkliga frågorna.

För drygt ett år sen så gick jag med i RNS, Riksförbundet för Narktotikafritt Samhälle. Jag gick med i RNS för att börja kämpa emot drogkulturen, framför allt för att försöka krossa alla de myter och spridningsmetoder som frodas mitt framför ögonen på oss.

Drogproblemen som finns är så mycket mer än bara pulver, piller, vätskor och elände. Problemen bottnar mycket
i hur vi lever och vad vi uppfattar som värdefulla inslag i våra liv, anser jag. Vårt sätt att materialisera och
ensidigt värdera våra liv har vandrat ifrån att från början av seklet handla om trygghet, försörjning och mat på
bordet till dagens världsreserekord, hastighetsrekord, upplevelserekord och erfarenhetsrekord.

Generellt har människor ett behov att hela tiden tänja på gränserna för att hela tiden bli bekräftade, beundrade
och sedda av alla andra. Många av oss ser upp till olika mediapersonligheter och deras levnadssätt som det
mest optimala. Och många av dagens mediaelit är positiva till droger, kan ha ett brottsligt förflutet och t o m
tala öppet om det. Deras levnadssätt blir automatiskt toppen av den värdemätare som säger om du och jag
lever ett innehållsrikt liv.

Droger är toppen av den materiella världen, den som stänger ute vårt själsliga liv. Droger fyller som Plastic Padding igen de hål som ofelbart kommer upp i den enfaldiga livstil som pressas på oss. Den ger oss den rätta känslan som förväntas av oss. Den ger oss illusioner om erfarenheter, överflöd och allt det som vi eftersträvar men inte kan köpa på HM.

Jag gick med i RNS i förhoppningen om att hitta fler med denna insikt. Men tyvärr grusades mina förhoppningar.

Jag inte funnit något hos RNS som fokuserar på dessa underliggande orsaker. RNS fokuserar på kanyler, knarkare,
människors förstörda liv, förtvivlade anhöriga och antidrogliberalism. Nog så allvarliga och viktiga frågor men som också är så enkla att samlas kring utan att behöva ställa besvärliga frågor om hur vi lever våra liv. Tyvärr känner jag att RNS har trillat i samma fälla som de flesta andra enfrågeorganisationer. Man övergår ifrån att ha en verklig vilja att förändra något till en strävan att få en så stor supporterskara som möjligt. Man börjar se på organisationens överlevnad som överordnad den
idé som organisationen bildades utifrån.

RNS Argumentation mot droger känns i mina öron ganska föråldrad. Jag känner igen skrämseltaktiken ifrån den tid
då jag själv gick på högstadiet och fick träffa poliser och f.d. A-lagare som varnade för ond bråd död och evigt elände om man befattade sig med dessa substanser. Med tanke på jag är snart 40 år idag så är det länge sedan.
Det man inte säger är hur en drog kan vara farlig som faktiskt tagits fram för att vara ett läkemedel.

Ifall en massa ungdomar hittat ett sätt att berusa sig genom att pressa i sig 200 halstabletter så tycker inte jag att det vore ett argument för att förbjuda halstabletter utan att snarare fråga sig varför man vill uppnå en ruseffekt och dessutom ha ett sådant besvär för att uppnå det.

Om man ifrån RNS sida har en vilja att faktiskt stoppa spridningen av narkotika bland unga människor så tror jag att man måste fokusera mer på värdet av ett opåverkat medvetande, vikten av en självbild fritt ifrån lögner och människans inre skönhet som inte är grumlat av något värdelöst pulver. Då man ifrån RNS sida inte valt att sätta in eller svara på denna insändare så ser jag att man ifrån RNS sida inte är villig att ta steget mot nytänkande. Jag kan bara önska dessa lobbyister lycka till och hoppas vi alla som är emot drogkulturen tillsammans kan knäcka International Drug Company i alla fall. Kan kanske någon här rekommendera mig en organisation som kämpar mot droger i denna anda.
Och inget religiöst, tack.


Om författaren

Författare:
Johan Wedberg

Om artikeln

Publicerad: 17 jul 2004 22:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: