sourze.se

Ny jakt på pensionärer

Bosse Ringholm nöjer sig inte med att han kan överföra pensionspengar när han vill till statskassan. Nu stoppar han allt privat pensionssparande,

Han har redan flaggat för att ta ut ytterligare 100 miljarder ur AP-fonderna. På grund av stark opinion emot tvingades regeringen denna gång att vänta ett tag med den nya stora överföringen till statskassan. Under tiden förbereder man nu ett förslag om att stoppa avdrag för privata pensionsförsäkringspremier. Han och regeringspartiet med partners tror på fullt allvar att folk nu kommer att arbeta längre om de inte kan spara i privata försäkringar. De tvingas helt enkelt eftersom de flesta inte har råd att spara till extra pensioner om avdragen tas bort.

Vi kan glömma den tiden då anställda räknade med att pensionsavtal skulle ge full värdesäkring av inbetalda premier. Pension var ju inarbetad lön och de fonder som grundades var avsedda att garantera pensionens värde. Men efter 90 talets jättestora överföringar från pensionsfonderna och de planerade kommande överföringar gungar hela pensionssystemet och dagens signaler från Bosse Ringholm är förhoppningsvis droppen som kan åstadkomma den pensionsrevolt som borde ha kommit för länge sen.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 08 jul 2004 00:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: