sourze.se

Psychedelic BLUEBERRY

Jan Kounen, Nederländske regissören till franska kultrullen DOBBERMAN kommer nu med en ny spännande och magisk film: BLUEBERRY.

Något så annorlunda som en SHAMANISTISK psykedelisk västern med Juliette Lewis, Vincent Cassel o Michael Madsen i huvudrollerna...

När jag såg actionrullen DOBBERMAN för några år sedan så var det en omtumlande upplevelse. För en gångs skull var bovarna skildrade mer hjärtligt och mänskligt än i sina amerikanska motsvarigheter och polisen som de repressiva grisar många uppfattar dem som. En riktig pang-pangrulle som håller toppklass än idag!!!

Något förvånad märkte jag för en tid sedan att regissören
till en av mina favorit filmer gjort en "180 degree turn". Från en avantgarde-"gangstamovie" till ett magiskt äventyr bortom mänsklighetens ursprung. En resa bortom tid och rum som baseras på uråldriga ritualer, tidlös kunskap och visdom. Svaret fanns delvis att finna hos min gamla kosmiska broderAnanda...

En fascinerande snubbe jag intervjuade första gången för ca 10 år sedan när jag ledde västvärldens längsta LIVE-UFO-TVsändning.

Ananda är en internationellt uppskattad föreläsare, författare, lärare och forskare. Han är även en "ExtraTerrestrial contactee" och "InterUniversal contactee".

Det här är Anandas egen beskrivning av sin bakgrund:
"In 1985 Ananda had an accident that changed his life, whereby he met with non-localised quantum selves, or Ultraterrestrial Interdimensional Intelligences who call themselves Emmanuel. They claim not only to be beyond extraterrestrial, although they can appear as such, or even ultraterrestrial, but InterUniversal not ET´s or UT´s _ but IU´s, being unlimited in the ranges of universes or dimensions into which they can manifest, and beyond."

Länk: phoenix.akasha.de

Och tack vare denna upplevelse så transformerades Anandas upplevelse av Reality TOTALT. Ananda är utan tvekan en av de som jag träffat som har mest erfarenheter av ANDRA DIMENSIONER. Likaså tycks regissören till Blueberry, Jan Kounen tycka då Ananda varit ett av de proffs som ser till att de mycket naturtrogna transcenderande upplevelserna i filmen blivit så insiktsfullt o färgstarkt porträtterade som möjligt.

Blueberry kallas populärt för "the Ayahuasca cowboy film" och bygger på seriefiguren med samma namn. Ayahuasca är en magisk ULTRAPOTENT dryck som skulle få även druiden Miraculix avundsjuk. En brygd som regnskogens shamaner blandar enligt uråldrig tradition. En drog som öppnar ditt sinne för en totalt MÅNGFACETTERAD verklighet.

På filmens hemsida berättar regissören:
-Efter Dobberman ville jag göra en film som bygger på temat mystiska upplevelser. Min idé var inte att skapa en helt ny historia utan finna en redan existerande som byggde på denna dimension.

Jan började skissa på en story som byggde på Fantomen fast märkte snart att det inte fungerade enligt hans visioner. Han körde fast och såg ingen annan utväg än att kasta sig själv in i den mystiska transcenderande upplevelsens kärna. Han hade sedan tidigare ett intresse för Shamanism.

-Jag hade känslan att Shamanism skulle vara en solid startpunkt för filmen. Det enda som fattades var att knyta det till en berättelse.

Då kom han att tänka på illustratören Jean Girauds som bla låg bakom den tecknade Blueberry och även varit en stor inspirationskälla förJans egna kreativa och mystiska sidor.

-Jag ville aldrig bokstavligen överföra" seriestrippen", ej heller skapa en klassisk western, fast likväl såg jag ca 70 eller 80 stycken för att lära mig gengren, dess regler och skapade en episk film som slukar publiken.
Filmen handlar om Mike Blueberry, en sheriff med ett brokigt förflutet som slits mellan det västerländska och det shamanistiskt uråldriga. En udda polis och självständig själ- a free spirit.

Under manusförfattandets gång dök en insikt upp.

-Jag insåg att trots allt jag läst om shamanism så var det ett ämne som jag inte visste mycket om. Jag hade inte tillräcklig kunskap om en shamans dagliga liv.Jag var tvungen att forska...

Jan åkte ensam in i Amazonas urskog och mötte shamaner i Peru likväl som Mexico.

-Under var och en av dessa resor så fann jag nya verligheter som transformerade min perception av saker och ting - växtnäring för manuset.

Hur kommer det sig du introducerade den Shamanistiska dimensionen i Blueberrys värld?

-För att i världen vi lever i, så tenderar vi säga att endast en realitet existerar.Jag ville utmana denna tanke genom att visa en annan verklighet- realiteten upplevd av indianerna.
Vår kultur bemästrar den materiella dimensionen väl, fast inte den spirituella. För indianerna så är det nästan det motsatta;deras kultur möter fundamentala frågeställningar som natur, verklighet och medvetande på ett sofistikerat sätt, som får oss i jämförelse att framstå som primitiva.

SE TRAILER få fet info på SUPERDUPERCOOLA HEMSIDAN där du kan läsa mer om den mästerlige regissörens Blueberry:

Länk: blueberry-lefilm.com

Läs om hans kommande dokumentär film om Shamanism, där bla ANANDA medverkar:

Länk: otherworlds.jankounen.com

ANANDAS hemsida

Länk: phoenix.akasha.de

eller checka

"Jans Official homepage", där du även får info om hans dokumentär:ANOTHER REALITY

Länk: jankounen.com

en KEVIN bonus:

Läs även om sångerskans TORI AMOS AYAHUASCA UPPLEVELSER:
The drug which had a big effect on me was ayahuasca. It comes from a vine in the Amazon and you ingest it. You know that stuff they take in "The Emerald Forest"? Its like that . I was hanging around with some medicine women and they suggested I try it. I was very lucid, but felt like I was walking around *Fantasia*, having a conversation with myself. It isnt like acid. Its more emotional, more mental. But it can grab you
by the balls and just shove you up against the wall.

Länk: unite.com.au


Och missa den inte för allt i världen!!! En av de mest BERÖRANDE filmer jag sett. magisk o HELT FANTASTISK!!!

It might change your perspective of REality…

KevinZaar, Arbetat för P3, Aftonbladet o med Daniel Fridell


Om författaren

Författare:
Kevin Zaar

Om artikeln

Publicerad: 06 jul 2004 09:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: