sourze.se

Heja sporstmanship!

Holland-Sverige-matchen. Henke Larsson fäller en spelare från Holland, och frågar hur det gick. Är inte det helt underbart?

Innan jag skriver detta så vill jag att du ska veta att jag inte brukar se på fotboll eller sport över huvudtaget annars, men EM fångade mitt intresse. Jag vet därför egentligen inte vad jag snackar om, utan jag går bara efter de matcher från EM jag såg. Ha det i åtanke när du läser detta.

Jag såg Danmark mot Sverige, och tänkte att nu blir det bråk och fällningar. Det blev inte alls så. Sådant sportsmanship som jag såg i den matchen och Holland-Sverige-matchen har jag aldrig sett förut. Efter matchen kramar danskarna om svenskarna. Under hollandmatchen pratar lagen med varandra när det ska bli hörnor. Det är nästan så jag får respekt för sport. Hade all sport varit så här respektfull hade jag aldrig sagt ett ont ord om sport.
Jag tycker att sport annars är blodig allvar, och de andra tävlingsmedlemmarna är ens värsta fiender. Supportarna är ju ändå värst, men de hör väl egentligen inte till sporten, men de förstör sporten med sina upplopp. Alla suportrar är inte så, jag vet. Men det är alltid de som förstör som syns, så det är de jag menar.

Jag har inte hört om ett enda upplopp under hela EM, och det käns så otroligt bra, att det bara är match när det är match, så att säga. Hoppas all sport kan fortsätta vara såhär, så inga supportrar behöver bli skadade eller tom dödade.


Om författaren

Författare:
Matilda Strummer

Om artikeln

Publicerad: 29 jun 2004 11:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: