sourze.se

Vad vill du bli när du blir stor?

Efter diverse dokusåpors intåg i våra tv-apparater har ungdomar givits nya förebilder och rollmodeller att söka efterlikna. Kända, det är vad de vill bli när de blir stora.

Känd, det är vad ungdomar av idag vill bli när de blir vuxna. Ställer du sedan följdfrågan för vad, så får du allt som oftast en förnärmad blick tillbaka som svar. De menar inte att vara uppkäftiga eller nonchalanta, de vet bara inte för vad de vill bli kända.

Somliga förstår inte ens att man blir känd FÖR någonting. Känd ÄR man väl bara?

Och snabbt ska det helst också gå, det är inte konstigt att ingen hinner fundera över varför och hur de blir kända. Att de snarare blir ökända än kända eller rentav erkända är för dem helt likgiltigt. Med tanke på hur snabbt allt ska gå här i livet så lär de sig på kuppen att lätt fånget också innebär att det är lätt förgånget. Det gäller att ta för sig när möjlighet gives!

Nya möjligheter till arbetslivserfarenheter har öppnat sig - eller? Vill DU vara gästbartender tills att du fyller 65 år?


Om författaren

Författare:
Linda Björling

Om artikeln

Publicerad: 26 jun 2004 18:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: