sourze.se

Ungdomarna i Iran vill skratta och älska

För tjugo år sedan var Iran kanske det mest religiösa landet i världen. Nu håller det i stället på att bli mer och mer gudlöst.

Nu håller det i stället på att bli mer och mer gudlöst. Genom att makthavarna nu har ansvaret för ekonomin och at man har misslyckats att lyfta Iran från fattigdomens förbannelse har även den religiösa trovärdigheten satts ifråga.

Särskilt ungdomarna är mycket intresserade av västerländska påfund. Om mullorna slutade att terrorisera medborgarna med hjälp av dödsstraff och fängelsedomar skulle prästväldet få ett snabbt slut. Folket har börjat att tro att regimen ljuger även när den talar sanning.

Enligt en artikel i Herald Tribune den 11 maj 2004 av Nicholas D Kristof finns det 18 miljoner ungdomar i Iran mellan 15 och 25 år. Dessa ungdomar önskar förbli goda muslimer men vill i första hand "laugh and love". Av ovanstående resonemang framgår att det kan bli en intressant utveckling i Iran.


Om författaren

Författare:
Yngve Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 12 maj 2004 09:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: