sourze.se

Trygghetens pris!

Vilka är det mest synd om? Huliganerna eller poliser som måste bruka övervåld?

Polisen får mindre och mindre förtroende från folket i olika mättningar. Varför?

Kan det vara för att det finns poliser som försöker tjäna lite "extra" vid sidan om, eller för att det finns poliser som brukar övervåld mot demonstranter, huliganer och "vanliga" Svenssons, eller på grund av polisens minskade resurser i småorterna, speciellt då i norra Sverige?

Min personliga åsikt är att det är en blandning av allt det ovanstående men mest för att det finns poliser med tvivelaktigt omdöme. Många håller säkert med mig! En högre lön skulle nog många poliser behöva för det svåra jobb dom utför.

Ett förslag är ju att polisen får ökade resurser i form av patrullerande poliser på stan så de får bättre "fingertoppskänsla" för folk.

Få allmänheten att lita på dem igen, och poliserna att känna sig mindre resurspressade. De få poliserna får ta emot mycket skit, i synnerhet i storstäderna, och blir då lika aggressiva som många brottslingar vilket drabbar även de "vanliga" svensson-personerna!

De nya resurerna kostar såklart pengar. Var ska de komma ifrån? Inte genom att SÄNKA skatterna i alla fall. Såklart att man får vad man betalar för som alltid annars men ett säkrare samhälle vill nog dom flesta ha. Men säkerhet kostar pengar!

Så varför inte starta en insamling till en större polisstyrka, för ALLAS trevnad innan det är för sent!Om författaren

Författare:
Roland Jönsson

Om artikeln

Publicerad: 10 apr 2004 12:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: