sourze.se

Gorillan gick åt höger del 6

Del sex och nu börjar pengarna ta slut

Så Ryan lämnar rummet för att gå på toaletten. Efter en riktig befrielse märker han att någon knackar på dörren.

R- chilla på grillen jag ska bara utföra miraklet som är tvätta händerna sedan är jag färdig
Ryan öppnar den vita och ytterst sega dörren för att upptäcka att det är Sara som stört honom i uttömningsprocessen.
S- hej ett väldigt utdraget sådant hur mår du?
R- jora känner mig redo för att inte gå på toaletten på ett tag haha.
S- vet du vad?
R- nej inte riktigt.
S- jag tycker du är riktigt söt! Kom med mig in här så ska jag visa dig en sak.

Något svar var det inte på tal om då Ryan plötsligt hade Sara runt halsen. Tack vare Ryans extremt limiterade balanssinne trillade de in på toaletten. Ibland är det konstigt att man kan tycka en person som i stort sett är ett skinande skal med inget innehåll vara så vacker. Ryan visste inte om han skulle kämpa i mot eller bara slappna av. Rummet eller vad man kallar ett rum med en toalett i var helt mörkt då allt krut i form av värmeljus lagts i "musikrummet" vad som sedan skedde är det lite oklart av olika anledningar. Men det ska vi bara tacka för då innehållet i den förklaringen skulle göras bättre i en tantsnusknovell allt vi vet är att efter en stund där inne var det återigen dags för att vara ned dom andra. Smålänningen satt och kramade två av tjejerna. Liam som för tillfället nyktrat till reagerar på att Ryans hår har en höjdskillnad som annars bara syns tidigt på morgonen innan vaxburken vunnit sin kamp och tryckt ner håret i en rock and roll lugg som grabbarna i Oasis har patent på.

L- Ryan din lilla skit vad har du nu gjort?
R- inte vet jag Liam din lilla stjärtpojke varför är du pigg? Dags att ta lite mer att dricka tror jag.
L- jag letar i alla fall inte efter något med min tunga i Saras hals...
R- akta dig så jag inte kör ner elbasen i din mun... då får du en hel del att leta efter.

Arg som ett svin sitter Liam och klunkar en flaska med okänt innehåll tills han somnar i fönsterkarmen med en tjej sovande vid hans fötter. Magnus har däckat över pianot och Ryan ligger med huvudet i baskaggen den stora runda saken man spelar på igenom att trampa på en pedal. Han ligger med armarna runt Sara. Om detta var en syn en solig dag då alla var nyktra skulle detta vara det mest osannolika Paret på jorden. Sara den ständige mansslukaren som bara går efter de killar som ser lika skinande och nya ut som en Porsche. Ryan den impulsive kämpen som bara vill få slut på världens ytlighet och olycka och bli sångaren i världens bästa band... men det är det som är universums skönaste sak. Det blir aldrig som man tänkt sig. Det låter kanske som en titel på en tv-serie som blivit förbannad till att gå klockan ett på eftermiddagarna men utan denna twist skulle man lika gärna panta burkar varje dag då man med säkerhet vet att man får 50-öre i pant.

Ryan vaknar nästföljande dag av att kamerablixtar bryter upp hans ögonlock. Shit vad gör han? Ligger och kramar Sara. Fan det här är ju under min värdighet och där sitter Magnus och skrattar som en tjej samtidigt som han tar bilder, den jäveln ska få ligger Ryan och tänker innan han reser på sig. Bam! Han slår huvudet rakt i trummorna och faller tafatt tillbaka och landar med huvudet på Saras rumpa. Klick klick flera bilder tas. Ryan ryter till.
R- ska jag inte dra ner mina byxor så att du får några riktigt högupplösta bilder på min söta rumpa? Han återfår sin styrka av ilskan och drar sig upp för att ta ner en gitarr ifrån ett ställ. Han är i full gång att döda Magnus med gitarren innan Liam och Smålänningen vaknar och kommer till undsättning R- gör du något annat än tar bort de där bilderna tar jag gärna din oskuld med ett baseballträ i stjärten på dig!

M- haha nu ska du få se på grejer Ryan! Men ärligt ni måste byta namn på bandet till the mensmonsters med tanke på hur du får damp var femte minut.

Smålänningen och Liam garvar tills de trillar ner på golvet.

Så var det bandet fick sitt nya namn och trots att 100 av alla feminister lär jaga oss ända in i döden kan jag inte låta bli att vara stolt. När alla stackars bakfulla tonåringar börjar vakna upp kommer bandet som har tiden i replokalen för den dagen. Det är ett Amerikanskt metalband som alla är lite höga om man säger så. En normal person hade nog varit ganska arg och jag antar att killen som sköter stället och skriver om den trasiga symbalen på tavlan var det när han märkte brännmärkta hål i golvet och att symbalen ännu en gång lyckats gå sönder trots att ingen spelat trummor. Det var förstås Ryans huvud. Bandet var helt ok med detta och började i stället prata lite med grabbarna.

AM- yo dudes what’s up? Have you been having a party all night long while the storm was raging?
G- well yes but I guess we overslept but don’t worry we will clean this mess up.
AM- dudes don’t do that, we like it this way !
G-all right we will be out of here in no time.
AM- rock on little dudes!

Skaran av ungdomar splittrar på sig. Smålänningen och Liam följer med hopen av tjejer vidare på ett café. Ryan som fortfarande känner sig bitter ifrån gårdagen åker ensam hem och låser in sig på sitt rum. Ryans rum är inget utöver det vanliga om man bortser ifrån utsikten men med tanke på att utsikten inte är själva rummet så gör vi det. Det är ett nästan helt vitt rum med en roterbar stol där Ryan lyckas lägga allt från cd-skivor, kläder till sylvassa linjaler. Detta gör att det sällan sitter någon på den stolen men den fyller fortfarande en viktig funktion. Därefter har vi en stor härlig säng där Ryan gärna skulle spendera mer tid om det nu inte var så att han behövde ändra på världen istället för att sova. På andra sidan sängen befinner sig ett litet skåpbord där det står en trasig lampa med något flummigt djungeltema på. Sedan har vi det stora panoramafönstret med inbyggd glasdörr en bokhylla fylld med all världens blandning av böcker och stora högar av cd-skivor. Det finns även en garderob där alla Ryans kläder lever ett eget liv i mörkret tills Ryan får för sig för att använda dom. Rummet är litet och det enda man egentligen gör där är att sova. Om en elak inbrottstjuv får för sig att ta en titt i Ryans rum är det nog på cd-skivorna ögonen faller och det är det jag hr valt att prata om i dag. Du kanske har läst allt det där babblet som står i början om att livet är jätte enkelt och att man ska vara glad även fast allt hopp försvunnit. Jag skulle vilja göra ett litet inlägg på det där för det finns stunder där man önskar att man är lika stor stark och grön som hulken och då finns det bara ett fåtal saker som kan hjälpa. Vi pratar antingen om djupt sövande lugnande medel som man säkert kan döda en elefant med om man försöker och så är det musik. Ryan har valt den lite sistnämnda vägen. Skivhyllan är full av alltifrån riktigt hyllad musik som skulle få igång en musikvetare till riktig skräp pop som skulle få en och annan oförberedd lyssnare att spy.

När allt känns lika segflytande som yoghurt brukar Ryan dra igång musik som nästan talar med hans själ. Nu kan man tänka sig att denna musik borde vara riktigt kritikerhyllad men så är inte fallet. Ryans två igenom tiderna mest spelade album är total hatade av en väldig enig kritikerkår. Om det är så att Ryan tagit dessa album till hjärtat bara för att de är annorlunda eller om det i själva verket handlar om att Ryan har dålig smak vågar jag inte svara på. Den här dagen är en sån dag som Ryan inte bryr sig om att hans skivlyssnande på maxvolym garanterat kommer ge honom bestående hörselskador och inget kan nå honom utifrån om möjligen doften av nybakad pizza. Tyvärr brukar den inte komma i rätt tillfälle så i de flesta fallen när Ryan är så nere slutar det med att han sitter och tuggar på en riktigt sladdrig fisk, Gärna med torr potatis och mjölk till. Men så är livet när det är jobbigt blir det bara jobbigare och när det är bra känns bara livet riktigt strålande och inget kan få den glorian att falla.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 27 mar 2004 18:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: