sourze.se

Stockholmarnas svikna vallöften

Nu tycker jag att det är dags att ställa våra förtroendevalda mot väggen och fråga vart alla löften tog vägen som lovades innan valet. Nu när snart halva mandatperioden gått.

Nu tycker jag att det är dags att ställa våra förtroendevalda mot väggen och fråga vart alla löften tog vägen som lovades innan valet. Nu när snart halva mandatperioden gått. Då menar jag framförallt bostadsbyggandet som skulle bli 20 000 lägenheter, jämt fördelat mellan bostads och hyresrätter. Av de bostäder som byggts under den här mandaten och det är långt ifrån de 20 000 som lovades är hyresrätterna som byggts ca 15, resten är för de som har råd med bostadsrätter. Sedan har vi vräkningsakuten som skulle formas för att hjälpa de som inte klarade av hyreshöjningarna och därmed skulle få hjälp för att inte bli vräkta. I dag vräks 3 hyresgäster om dagen i Stockholm, alltså har ingenting hänt där heller. Det skulle bli lättare att få vård för sitt missbruk, vilket inte heller stämmer. Det har aldrig varit så fullt på våra fängelser som det är idag och där finns inte någon vård. Cirka 80 procent av de som sitter på våra fängelser idag sitter för drogrelaterade brott och samtidigt har aldrig våra behandlingshem varit så tomma som nu, dessa får stänga på grund av att det är för dyrt för kommunerna, vilket drabbar de som behöver vård för sitt missbruk. Pengar till missbrukarvården har minskat med en miljard kronor sen 1995, det är en minskning med cirka 20 procent. Vi har även cirka 5000 hemlösa i Stockholm varav cirka 1000 av dessa skulle klara av ett boende i egen regi. Varför har dessa inget eget hem att gå till? Man skulle halvera hemlösheten sas det till valet.

Så till berörda politiker: Varför kan ni inte hålla ett enda av de tomma löften som gavs innan ni fick makten av de som trodde att ni var kapabla att ändra på orättvisorna i vårt samhälle?


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 15 mar 2004 10:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: