sourze.se

Jävligt välkomna ombord!

Ibland får man lust. Efter femton år i yrket. Resande i metallrör. Flygvärdinna.
En annorlunda välkomstannonsering. Skulle du märka någon skillnad?

" - Mina Damer och Herrar, hjärtligt välkomna ombord. Så har vi då lämnat Malmö och Sturup bakom oss och påbörjat vår flygning mot Stockholm/Arlanda. Jag skulle gärna vilja börja med att presentera oss som arbetar i kabinen i dag. I den bakre delen träffar ni Madeleine, Viktoria och Carl Philip och här framme arbetar Silvia och Carl Gustav tillsammans med mig som heter Anna. Vi färdas idag i en utav våra Boeing 757 och för er bekvämlighet finner ni fyra toaletter här ombord. Ni finner två längst bak i kabinen, och två längst fram. Ja, inte allra längst fram i flygplanet förstås, de två platserna är redan upptagna. Skulle ni uträtta era behov där inne, skulle det kanske hända mer än en liten olycka. För där sitter redan vår kapten, Kapten Haddock och till höger om honom styrman Ljungman Jansson.

Alldeles strax så kommer vi ut i kabinen med våra drinksvagnar. Där har ni möjlighet att beställa cigaretter, drinkar och andra dryckesvaror till hutlösa priser. Önskar ni plastglas, servett eller en tandpetare ber vi er säga till om detta när vi kommer till er plats, då detta kostar 40 kronor extra. Därefter kommer vi ut med våra måltidsvagnar. Om ni inte hunnit fälla ner bordet i tid kommer vi att slänga ner brickan i ert knä, eller balansera den på ert huvud. Idag har vi nöjet att servera er en ljummen måltid som består utav en plastinbakad torkad fårfiol ifrån ifjol tillsammans med halvkokt kallt ris. Till detta bjuder vi på en skiva grovt bröd, bakat år 1895, tillsammans med en liten paket djupfryst smör. Efter måltidsserveringen bjuder vi på kaffe och te. Idag tänker vi servera kaffe på den högra sidan och te på vänster sida.

Därefter kommer vi ut i kabinen med dagens taxfreeförsäljning. I år har vi lyckats komma över ett parti ryska armémössor i skinn som vi kommer att försöka pracka på er för endast 500 kronor styck. Väljer ni att köpa två stycken så får Ni en mascara av det exklusiva märket Homemade på köpet. Om det är något ni undrar över, tveka då inte att fråga den passagerare som sitter bredvid er. Vi ber nämligen att ni inte stör oss eftersom vi sitter i våra små kök, där vi dricker kaffe, målar naglarna och läser Svensk Damtidning. Så återkommer jag alldeles strax med lite mer information. Och än en gång, mina damer och herrar, jävligt… jag menar, hjärtligt välkomna ombord!"


Om författaren

Författare:
Anna Bystedt

Om artikeln

Publicerad: 11 dec 2003 21:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: