sourze.se

Varför händer inget, Margareta Olofsson?

Resultatet när över ett år gått med Margareta Olofsson vid vid makten är, när det gäller hemlöshet, magert, mycket magert.

Förra höstens val i Stockholm vanns av den
socialistiska majoriteten. Margareta Olofsson, valdes
till socialborgarråd. Nu har över ett år gått. Det har
inte hänt någonting i hemlöshetsfrågan. Margareta
Olofsson tyckte en väldigt massa saker innan valet och
när hon nu vunnit valet så fortsätter hon att tycka,
istället för att genomföra saker och ting. Det verkar
som hon missat hela poängen med makt: nämligen att man kan genomföra det man vill ha genomfört.

På debatten om hemlöshet som Föreningen Stockholms hemlösa anordnade i våras lade Margareta Olofsson fram en idé om att bostadsbolagen skulle tvingas ha åtminstone en tänings/försökslägenhet i varje nybyggnation. Varför
är inte det genomfört? Det är ju socialistisk majoritet i alla allmännyttiga bostadsbolag. Birgitta Sevefjord, landstingsråd, sa i samma debatt att man borde anordna en haverikommission för varje hemlös. Varför är inte det genomfört? Båda klagade över glappet mellan landsting, kommun och de hemlösa som hamnade mellan stolarna. Men varför gör dom inget åt det? De kommer från samma parti och har makten. Varför händer ingenting? Det är patetiskt med politiker som först frågar efter att få väljarnas mandat till makt och beslutanderätt och sedan inte vågar använda den och ta besluten när de väl fått den. Eller är det någon annan som styr?

Så resultatet när över ett år gått med Margareta Olofsson vid vid makten, är när det gäller hemlöshet magert, mycket magert.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 05 dec 2003 16:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: