sourze.se

Bra att vädra luft

I Landskrona har en kommunmedborgare skrivit ett brev, till det socialdemokratiska kommunalrådet.

Det gäller ett förslag om att tillsätta en utredning, angående varför så många lyxbilar finns i stadens invandrar-områden?

Under valet 2002 gjorde Sverigedemokraterna stora framgångar i Landskrona.

Om det är en Sverigedemokrat, som har skrivit brevet? Vet inte. Men det för mig intressanta är att ett modigt kommunalråd tar upp förslaget till utredning. "Flyktingar som glider runt på skattebetalarnas bekostnad", använder SD:are och liknande, som ett ständigt mantra i sitt propagerande. Men, vad får de det ifrån har jag länge undrat? Kan det vara så att medborgarna, ser en verklighet som det politiska etablissemanget inte ser eller vill skyffla under mattan?

Mycket av de floskler populistpartier häver ut, baseras på en verklighet som politikerna inte känner till, eller är för bekväma för att rota i. Således blir problemet näring, åt partier som egentligen inte bör få den.

Det kontroversiella förslag kommunalrådet i Landskrona kommer att utreda rensar ur en hel del lik ur garderoben, till etablissemangets fördel, och till Sverigedemokrater och liknandes nackdel. Öppenheten är alltid bäst.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 21 okt 2003 12:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: