sourze.se

Lägg ner Landstinget

Moderaterna har i många år föreslagit att Landstinget läggs ner, och att staten övertar ansvaret för medborgarens rätt till sjukvård.

För att undvika idiotiskt slöseri, med skattebetalarnas pengar, vilket försiggår under Landstingets regi, skall finansieringen ske genom en obligatorisk hälso- och sjukvårdsförsäkring.

På så vis går försäkringstagarens premier direkt till den tjänst kunden avser att köpa. Idag går stora delar av Landstingsskatten till en mängd bisaker, som skattebetalaren inte räknar med. Exempelvis kulturevenemang, lokaltrafik och utbildningar. Om varje skattekrona öronmärktes till den sjukvård, medborgarna tror sig betala till, hade vårdköerna kunnat kortas ner avsevärt.

Nu föreslår två landshövdingar, Bo Holmberg S Anna Lindhs änkeman och Mats Svegfors före detta chefredaktör för Svenska Dagbladet, att regeringen utreder möjligheten att låta staten ta över ansvaret för sjukvården.

Bara för att staten bär det yttersta ansvaret för vården, betyder inte det att staten i egen regi måste leverera sjukvårdstjänster. Stora delar av sjukvården kan och bör läggas ut på entreprenad. Detta är också avsikten med M:s förslag.

Inte nog med att Landstinget, under flera års tid inte har öronmärkt varje skattekrona, nu börjar Göran Perssons underhuggare se att institutionen Landstinget är ineffektiv vilket dom själva länge har förnekat. Jag kan inte annat än att gratulera Moderaterna till att deras förslag, förhoppningsvis kan bli verklighet, förargligt nog under socialdemokratisk ledning.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 17 okt 2003 10:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: