sourze.se
Artikelbild

Milton borde haft vett tacka nej

Nicke-dockor och femtekolonnare har vi haft nog av.

Psykiatrins samordnaren är nu utsedd av regeringen Anders Milton, ordf Svenska Röda Korset, red anm och har som uppdrag att ordna det som regering, myndigheter, landsting och kommuner försummat att ta itu med på ett evidensbaserat sätt sedan decennier.

Varför har regeringen inte förstått tidigare att något var allvarligt fel. Därför att tillsynsmyndigheten saknar självständighet och inte har fått rapportera om det tilltagande eländet. Politiserade myndigheter vet att man inte ska irritera uppdragsgivaren. Gör man det Ahlenius, RRV tar det hus i h-e. Nu blev det verkligheten i stället för budbäraren som kom med beskedet om psykiatrins haveri. Verkligheten är inte lika lätt att skjuta som budbäraren.

Socialministern säger öppet att han inte vill ha en psykiater som samordnare. Socialdemokratins förakt för psykiatrin är massivt och obegripligt. Om vi hade fått problem med kärnkraftssäkerhet, skulle vi kalla in småhusarkitekter som problemlösare?

Jag tycker att Milton borde haft vett att tacka nej. Han har inga kunskaper om psykiatri och inga erfarenheter av psykiatrins vardag. Det finns mer än tusen specialister i psykiatri i landet och ett 20-tal professorer. I den gruppen skulle man handplockat några högt kvalificerade personer kända för sin integritet och helt fria från politiska förbindelser. Nicke-dockor och femtekolonnare har vi haft nog av.


Om författaren

Författare:
Sten Levander

Om artikeln

Publicerad: 13 okt 2003 09:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: