sourze.se

Därför är damfotboll roligare

Jag har aldrig varit fotbollsintresserad, förmodligen på grund av herrarnas tråkiga spel. Men i söndags natt satt jag på nålar.

Damfotboll är roligare av flera anledningar. Damerna skådespelar inte. De låtsas inte vara skadade vid varenda sammandrabbning, som herrarna de är verkligen kärringar Damerna spelar med temperament. Och inlevelse. Några av damerna blir förbannade, skriker och gråter. Spelet blir ofta slumpmässigt och fartfyllt. Fotbollsmatcherna är därför mer underhållande. Jämför detta med herrarnas fantasilösa spel och herrkommentatorerna som gnäller så fort Zlatan eller någon annar dribblar och begår dödssynden att underhålla publiken. Herrarna tar spelet/leken på dödligt allvar, samtidigt som de spelar tråkigt. Damerna spelar mer intelligent, med bättre timing.

Med all respekt, herrar, ni har inte talang för detta. Mer damfotboll i TV.


Om författaren

Författare:
Henrik Hermansson

Om artikeln

Publicerad: 08 okt 2003 15:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: