sourze.se

Svartåkande bönder

I snart en månad, eller åtminstone sedan mordet på utrikesministern, har den svenska psykvårdens förfall med all rätt varit uppe på tapeten.

Debatternas utgångspunkt har varit fyra uppmärksammade fall då vettvillingar angripit civilister.

Med på kuppen, efter mordet på Anna Lindh, uppmärksammades ett vidrigt barnmord i Arvika, som skett samma dag.

Å ena sidan väntas hårdare tag mot hemlösa och psykiskt sjuka, i form av bättre och utökad rehabilitering. Om de statliga institutionerna tar tillbaka det ansvar, de tidigare haft men som under 90-talets nedskärningar monterats ner, slipper ideella organisationer agera stödverksamhet åt något som, enligt min mening, är en statlig angelägenhet.

I en grannkommun till mig – Sävsjö – inträffade under veckan en avskyvärd olycka, vållad av två missbrukare som under händelsens gång varit kraftigt alkoholpåverkade. Två män i övre medelåldern beger sig under midnatt ut för att hämta ved. Fordonet är ett traktor-ekipage. Förutom att männen är berusade saknar ekipaget varningstriangel på baksidan.

Detta resulterar i att en mamma och hennes dotter kolliderar med det osynliga ekipaget, och de fulla bonnjävlarna som ser olyckan försöker smita. Tack och lov spåras de upp av en hundpatrull.

Jag har flera gånger retat mig på gnälliga bönder som inte vill betala vägskatt för sina 30 km/h–fordon. Men ändå kommer de sig för att köra på "allmänna vägar" – som finansieras av bilisternas skattepengar – och skitar ner dessa mer än vanligt. Dessutom blockerar traktorerna den vanliga rytmen på 70– och 90-vägarna. Således framstår bönderna som en form av vägparasiter.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 21 sep 2003 12:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: