sourze.se

Spegelbilden har blanka ögon

Orange lugg och blanka ögo

Hon sitter på en stol bakom ett bord.
Hon fryser eller kanske är det bara något som gör att hon tror att hon fryser.
Kanske är hon hungrig. Hon känner ingenting annat än kylan. En bedövningsspruta i armen som har läckt ut i hela kroppen. Bedövningen kyler ner blodet, det är sånt man får ta.

De kommer till henne och ber henne hjälpa,trösta och förstå. Hon säger kanske vad dom vill höra, det är det enda som duger. Det är vad de förväntar sig. Men endå kallar de sig chanslösa och ensamma, fast hon håller om och viskar söta ord i evigheter. Ger dom hennes värme. De ler åt henne och säger "Men inte ska du lyssna på mig lilla du... det ska du inte behöva, du ska inte behöva bära min skit." Förstår de inte att det är vad hon gör?

Snälla hjälp henne då! Snälla håll om henne och säg att hon betyder något alls. Snälla värm hennes blod, hennes ådror som fryser. Gör vad som helst för att blåsa liv i henne.
Men nej. För alla deras försök att hjälpa rinner ut i sanden. Till slut.

Ibland kommer någon som ger henne hopp. Hon fick lite värme från någon som var som hon. Någon i jakt på varma händer. Kanske att hans händer tatuerade hennes hud, kanske att beröringen fortfarande finns kvar. Han är en sådan som säger en jävla massa ord utan mening.
Hon ser rakt igenom och då hjälper inga fejkat varma ord.
Blodet fryser bara fortare. En bedövningsspruta mot alla som är som han. Jävla känslodödare mumlar hon innan hon skriver söta ord tillbaka till honom. Det är plast, blaskiga Hollywood-filmer, hud och äckligt och honvetinteallt. Men någon.

Hon kanske gråter. Hon försöker för mycket om och om igen... Hon kanske skakar,det är oklart... Hennes ögon är nog blanka, det syns nog. I spegeln är hennes lugg orange, den är det för hon färgat den så i hopp på att synas. Syns hon inte för någon annan än de som ser, men inte orkar hjälpa, de som är precis som hon? I spegeln grumlar alla färger ihop. Eller kanske i hennes ögon. Hon fryser, det är något som alla ser... men hur många vet hur hon ska tina upp igen?


Om författaren

Författare:
Veronica Sjöberg

Om artikeln

Publicerad: 30 aug 2003 16:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: