sourze.se
Artikelbild

Sten i glashus? Skickligt Fredrik!

I Aftonbladet 26/8-03 kan vi läsa om Fredrik Reinfeldts uttalande att; "Nej-sägarna har samma argument som Sverigedemokraterna. Och man vill väl inte hamna i samma gäng som dem."

Om Fredrik verkligen har kommenterat NEJ-sidans argumentation på sättet det är beskrivet i Aftonbladet är detta skrämmande.

En del av våra väljare har redan tagit till sig av debatten och dämed valt sida medans andra fortfarande letar efter hållbara argument. Fredrik borde ägna sig åt att framföra JA-sidans egna argument istället för att analysera och hoppa på eventuellt tveksamma argument från NEJ-sidan. Detta skapar oro och förvirring. Som väljare får man hoppas att JA-sidan har bättre argument än så.

Detta kan tyvärr vara en ren PR-kupp planerad in i minsta detalj sedan JA-sidan hittat detta för dem så motbjudande argument vilket innebär att Sverigedemokrater och NEJ-sägare skulle sitta i samma båt. Vilket naturligvis inte är sant.

I slutspurten av det senaste riksdagsvalet rasade Moderaterna i opinionsmätningarna. Anledningan var bland annat de mycket märkliga uttalanden vissa Modareter i landet framförde, framför en som de trodde, avstängd kamera.

Sålunda drog delar av Svenska folket alla Moderater över en kam och bytte parti. Svenska folket dömde Moderaterna till fyra års skamvrå den gången. I detta fall används taktiken omvänt och för egna syften.

NEJ-sidan skall avkräva Fredrik en ursäkt. Och faktiskt har JA-sidan och i synnerhet Moderaterna anledning att göra detsamma. Men kan det verkligen vara så att en tillträdande partiledare i Sverige på tvåtusentalet har rätt att ena dagen sätta dessa två samhällsgrupper under sama tak, i samma båt och dra alla över en kam, för att nästa dag be om ursäkt? Om han nu gör det.

Det farliga är att JA-sidan nu har fällt ett uttalande som i slutändan, precis som inför riksdalsvalet, visserligen kan mynna ut i en ursäkt, men skadan är redan skedd. Svenska folket använder kammen igen och alla NEJ-sägare är dämed Sverigedemokrater. Och vice versa.

Visserligen har Fredrik kastat sten i glashus denna gång. Det kan dock bli svårt för Svenska folket, som är jury, att bortse från det senaste uttalandet. Detta kan i sin tur innebära att NEJ-sidan, alldeles oförtjänt, tappar mark.


Om författaren

Författare:
Stefan Sladden Eng

Om artikeln

Publicerad: 26 aug 2003 11:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: