sourze.se

Stripporna avslöjar sjuk sexpolitik

Vad gör man om reglerna säger att man inte kan neka strippor tillträde i sitt fackförbund? Svar: Man nekar ändå och ändrar reglerna. Så avslöjas den sjuka sexualpolitiken.

Pye Jacobsson är strippa. Tidigare i år ville hon och ett antal av hennes kollegor vill gå med i ett fackförbund. LO, Kommunal och Handels hade redan blånekat. Så Pye försökte hos SAC, Syndikalisterna. SAC kollade igenom sina regler, de så kallade Grundstagarna, och upptäckte att de hade ingen rätt att neka Pye och hennes kollegor tillträde... varpå de prompt sade "Nej!" och ändrade Grundstadgarna.

Dr. Lena Halldenius följde upp dessa beslut med att skriva en lång debattartikel i Aftonbladet.

Länk: aftonbladet.se

Detta tog skruv... och ordförandena för Kommunal, LO, SSR och SKTF slog ifrån sig med en motartikel som skulle förklara varför stripporna inte kunde få inträde i deras förbund.

Länk: aftonbladet.se

Artikeln är intressant i det att jag har sällan sett en så oerhört dålig argumentation. Den har långa utläggningar om trafficking och prostitution. Givetvis nämns "Lilja 4-ever" också. Artikeln talar om sexslaveri. Men var finns kopplingen till Pye och hennes kollegor?

Svar: Ingenstans. Hela artikeln står och faller med att dessa 4 fackordförande försöker likställa Pye och hennes kollegor med trafficking-offer i stil med sexslavar från öststaterna. Den som läst det minsta av vad Pye Jacobsson skriver1 vet att den jämförelsen är som att likställa en Volvo-arbetare med en asiatisk barnarbetare... som att sätta likhetstecken mellan en svensk värnpliktig och en drogad afrikansk barnsoldat. Och detta kommer alltså från 4 fackordförande! Kan man göra annat än skaka på huvudet åt sådana dumheter?

Svensk sexualpolitik är misslyckad. Debatten omkring den är sjuk och infekterad. Principbeslut anses vara viktigare än att hjälpa människor som ber om det. De åtgärder som utförs orsakar mer lidande än lindring. Omvärldsuppfattningen bland de styrande när det gäller sex är undermålig och det lilla de ser klarar de inte av att tolka i annat än svart-vitt.

Hur länge till skall detta få fortgå? Hur länge till skall man fortsätta att neka människor den hjälp de ber om bara för att man är för feg för att erkänna att sexarbete - typ striptease - kan vara acceptabelt? Hur många till skall offras på grund av att en omodern och förlegad sexmoral genomsyrar politiken? Hur många?

---

1 Exempelvis hennes inlägg i boken "Shocking Lies", Periskop Förlag Länk: periskop.se


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 18 aug 2003 18:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: