sourze.se

Skrik skrik: Jag är sedd!!!

Människan är ensam, men i rätt gemenskap kan man dela sin ensamhet.

Ibland inbillar jag mig att jag är en politisk kämpe. Ibland får jag för mig att jag är en hårdnackad feminist. Ofta tror jag att jag är en hjälpare. Titt som tätt intalar jag mig att jag är sportfåne. Jämt tror jag att är något som jag inte är.

Det är märkligt vilka roller man kliver in i. Man försöker hitta en plats som är MIN och som jag kan stå för. Detta dilemma har visat sig på Sourze. Ofta försöker jag skriva något jävligt smart och verka intellektuell. Alltid blir det skit. Nu ljuger jag dock kom jag på! Jag är feminist, jag är vänster, jag är psykolog, men inte bara det. Jag är många.

Och framförallt är jag en sökare. Och nu när jag vilat från Sourze ett tag och riktigt gått in i mig själv tror jag att jag mer och mer börjar finna min plats. På tänkar- och filosofiplatsen. Förut skämdes jag för det. Tyckte det var pinsamt att sitta hemma och skriva dikter istället för att gå på fest. Men nu, äntligen!!! Nu har jag funnit vänner som är som jag! Spegelbilder som berättar för mig att jag inte är konstig. Äntligen kanske jag lyckas ta mig ur det ångestframkallande alkoholdrickandet och party-all-night-long-Marita. Jag känner mig oförskämt trygg. Framförallt eftersom mina vänner också, som jag, insett att människan är ensam och endast kan hjälpa sig själv. Vi kan dock dela vår ensamhet, och det är viktigt.

Känna gemenskap. Människan är ensam, men också en social varelse. Vem skulle jag till exempel vara om jag satt i en garderob? Man skapar sin identitet via andra, kanske inte skapar, men förstärker sin identitet. Bekräftelse och åter bekräftelse.

Den bekräftelse jag fått förr har endast bekräftat mina svaga sidor, de sidor jag minst tycker om hos mig själv. Självklart ska man bejaka dom med, annars blir man inte hel, men ingen har någonsin bekräftat de sidor som jag själv älskar hos mig. Filosofi och grubblarsidan.

Ja så, jag vill nog bara skrika ut i den vanskapta världen att jag för en gångs skull blir sedd som den riktiga Marita.

-------------------------
" I adore My temple"
-------------------------


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 15 aug 2003 09:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: