sourze.se

Dagens Stora Viktiga Nyhet

Världsrekord!

Jag har alltid gillat Aftonbladet, speciellt nätupplagan som är min startsida på internet. Däremot finns anledning att ifrågasätta papperstidningens löpsedelspolicy. På senare år har den alltmer kommit att likna skvallerpressens dito och i förrgår 30 juli 2003 tror jag att man nådde någon slags all time low.

I princip hela löpet upptas av Dagens Stora Viktiga Nyhet.
Vad har hänt? Har man upptäckt en komet som kommer att kraschlanda på jorden och utplåna allt levande liv? Är Saddam infångad? Botemedel mot cancer? Inbördeskrig i Skåneland? Terroristattack med kärnvapen?

Inte då! Den presumtive lösnummerköparen upplyses om det oerhörda:

Fame-Jessica SKADAD PÅ SKANSEN
erhöll AKUTSJUKVÅRD under sitt uppträdande på "Allsången"!

Aj, aj, aj! Stackars flicka! Vad är det nu för ett tragiskt livsöde vi skall få oss till livs? Ett epileptiskt anfall i direktsändning? Panikångestattack/scenskräck á la Evert Taube? Snubblade flickstackarn och stukade foten eller fick hon kanske en cortisonspruta i halsen för att kunna genomföra konserten?

Svaret är: Hon blev stungen av en geting!
Read my lips: Stungen av en geting!
- Say it again!
- Sure! Stungen av en geting!

!!!

Jag blir mållös. Måste läsa artikeln igen för att försäkra mig om att jag inte läst fel. Nej. Fame-Jessica blev, medan hon å arbetets vägnar vistades utomhus i ett somrigt Sverige, stungen av en geting!

För de allra flesta människor i det här landet är ett getingstick ungefär lika dramatiskt som ett myggbett, bara något litet mer smärtsamt. Herregud, mina egna barn blir getingstungna på landet varje sommar. Aj, oj. Lite gråt kanske när de var små i alla fall, lite pappa-blåser-på-sticket, lite desivon eller liknande och sen är det inte mer med det.

Ja, ja, jag vet att det finns de som är allergiska, laktosintoleranta, lider av torgskräck, hiss-, orm-, och matfobier men - och utan att förringa dessa människors lidande - de hör till undantagen.

Att slänga upp en sådan här skitsak på löpet; att någon, må så vara en känd person, blivit stungen av en geting - är inte bara oansvarigt, oseriöst och fånigt utan faktiskt snudd på kriminellt. Hur var det nu igen? Pressen - den tredje statsmakten...

My ass!

källa:
Länk: aftonbladet.se
.html


Om författaren

Författare:
Magnus Fermin

Om artikeln

Publicerad: 01 aug 2003 12:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: