sourze.se

Det magiska ordet

Hur svårt är det egentligen? Ett enda litet ord kan betyda så mycket, ändå uppmanar vissa att ersätta ordet mot en present. Vad pratar jag om? Det magiska ordet förlåt.

"Svårt att säga förlåt? Gör det med biobiljetter!"

Så säger Sandrew i sin reklam för deras presentkort i form av biobiljetter. Vad menar dom? Att man kan ge bort en biobiljett istället för att säga förlåt? Tycker de att vi ska sluta prata med varandra, och istället ge bort något så opersonligt som en biobiljett eller två? Att hänga rosor med ett litet kort på någons dörrhandtag har jag hört om, men biobiljetter? En liten papperslapp som - visst - har ett värde, men det är inget som kan locka en till förlåtelse. Tänk dig att någon du verkligen litar på, exempelvis en pojkvän eller kompis, sviker dig utan att ens säga förlåt. Sen får du en dag i brevlådan ett litet kuvert med två biobiljetter, underteckat personen i fråga. Inte är det en ursäkt? "Jaha, blev du sårad? Det visste jag inte, vill du gå på bio?". Inte skulle jag godta det i alla fall. Och så uppmanar biografen till det här? Det finns redan många som kan tycka att det är svårt att be om förlåtselse, och jag medger att det kan vara knepigt ibland. Jag tror inte att antalet sådana personer minskar på grund av sådan reklam. Det är sådan reklam som bit för bit, gör oss mindre mänskliga.

Det finns faktiskt inte något alternativ till detta magiska ord.

Så sätt på dig dina hundögon och säg förlåt.
Något annat duger inte.


Om författaren

Författare:
Saga Undén

Om artikeln

Publicerad: 24 jul 2003 14:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: