sourze.se

Jordnära förslag

För några år sedan skrev en krönikör i Metro att det är fel om invandrare får bära slöja på arbetsplatsen.

Utgångspunkten var en städerska som fått sparken, på grund av att hon vägrat ta av sig slöjan i tjänsten.

Nu planerar Göteborgs kollektivtrafik möjliggöra för den mångkulturella arbetskraften att ta med sig traditionerna till jobbet. Jag har tidigare ansett det vara positiv särbehandling om etniska minoriteter i Sverige tillåts sätta sig över arbetsplatsens policy. Men, den här frågan har en helt annan dimension. Orsaken till att Göteborg kollektivtrafik nu överväger detta förslag är att majoriteten av arbetskraften kommer från annan kultur. Det har gjort det hela till en fackligt fråga.

Det rör sig om en arbetsrättslig fråga, en önskan från de anställda. Det ger mig, som konservativ-liberal, en större tyngd vad gäller frågans innebörd. Ett krav från de nya svenskarna, jämfört med i många fall historielösa förslag från integrations– och jämställdhetsministrar, har en mer jordnära förankring och bör därför tas på större allvar.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 22 jul 2003 12:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: