sourze.se

Den förlorade sonen

Tv-serien Tusenbröder går i repris på tv.

Huvudpersonen Hoffa kommer från en liberal familj. Pappa är en företagare med villa i ett fint bostadområde. Storebror är också företagare. Hoffa själv är en vanlig kille, som inte uppnår samma framgångar som pappa och storebror. Han är pappaledig och har tröttnat på att inte kunna försörja fru och barn. Han har en idealbild av den perfekta mannen: En medelsvensson med bil och villa. Han får en idé, om att starta en egen målar-firma tillsammans med två polare. Snälla pappa går i borgen för lånen.

Eftersom Hoffa inte är ekonomiskt företagsam saknar han de talanger som en nyföretagare bör ha. Hans enda mål är att bli lika framgångsrik som pappa och storebror. Därför bortser han från allt det andra en sund företagare har med i sina beräkningar. Hans två kompanjoner är av samma attityd. Företagets första intäkter använder dom till att köpa, allt som dom "vill ha". När pengarna tar slut och efter att ha missköt en affär, som Hoffas pappa medlat dom, planerar de tre ett bankrån, för att kunna behålla företaget och deras stolthet.

"Tusenbröder" skildrar ett exempel på hur välståndsmedvetnas barn lider av sin brist på framgång, i paritet till föräldrarnas. Samt på föräldrars höga prestationskrav på sina barn, istället för älska dom som de är. Varje människa är unik.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 11 jul 2003 14:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: