sourze.se

Vandringsberättelse del 4

Mediadrevet hade samlats och stod beredda. Läs och skriv fortsättningen på en av sommarens vandringsberättelser på Sourze.

På folkhögskolans område rådde det febril aktivitet. Alf hade försvunnit. Några ungdomar var säkra på att de sett en bil med maskerade män köra därifrån. Polisen kontaktades.

När det gällde en partiledare så var det inga problem med att skaka fram resurser. Inom loppet av en timme så fanns det ett trettiotal poliser, polishundar men även en polishelikopter som snurrade sakta ovanför folkhögskolan. Mediadrevet hade samlats och stod beredda. Flashande blixtar och polishelikopterns ljus lyste upp i nattens mörker.

I stugans värme satt Alf och Lisen och samtalade. Emellanåt så drog Alf fram sitt instrument och visade sina färdigheter för Lisen. Hon myste. Det var en varm och förtrolig stämning i stugan. Det brann några levande ljus och Lisen satt i sitt nattlinne på sängkanten medan Alf spelade lågmält sensuellt, en improvisation i stunden.

Aftonbladets reporter satt med en kopp kaffe i sin näve. Hon var sur över att behöva hoppa in såhär mitt i natten. Vad skulle hon skriva om? Ungdomarna tyckte hon var hysteriska och sist de hade blivit intervjuade av Expressen så hade de ändrat i sin berättelse. Att de sett ett ufo på området. Men de var inte säkra. Men det hade känts i luften liksom. Reportern funderade en stund om hon skulle skriva om droger i ungdomsförbundet men nej... det kunde bli farligt. Plötsligt kom fotografen som varit i väg och kissat i skogsdungen bakom folkhögskolan springande. Han högg sin kameraväska och ropade upphetsat.
- Jag har sett honom... Alf alltså... Kom. Reportern som kunde lukta sej till en bra artikel sprang efter.

Maria Flink, i skribentredaktionen


Om författaren

Författare:
Maria Flink

Om artikeln

Publicerad: 06 jul 2003 12:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: