sourze.se

Lyft för poesiskolan

Jag blev så glad när han faktiskt hade kommenterat alla poeter.

Poesiskolan har fått ett lyft med nye läraren/mentorn Patrick El-Haag. Jag blev så glad när han faktiskt hade kommenterat alla poeter. Det fick nog alla att känna sej speciella. Att han tagit sej tid att ge omdömen. Och jag måste faktiskt säga att det var det jag trodde att Poesiskolan och författarskolan var. En möjlighet att få lära sej något. En möjlighet att få utvecklas.

Författarskolan skulle behöva något liknande. Skrev ett förslag till redaktionen. Som jag hoppas de tittar på. Mitt förslag var att författarskolans lärare tittar på alla texter och utser någon/några som kan vidareutveckla sina texter. Detta får man följa och av dessa exempel kan man också lära sej något. Att lära sej vad som funkar och inte funkar. Som det är idag så är det en enda som Annika tycker har talang och som hon kommenterar. Annika är proffs inom sitt yrke så jag kommenterar inte hennes arbete och proffsighet. Men skulle det inte vara spännande med lite utveckling?

Vad vinner man när man vinner författarskolan, förutom glansen att stå som vinnare? En bok, ett stipendium, möjlighet att bli publicerad i någon litterär skrift, ett besök på bokmässan?

Sedan är det vansinnigt kul att som Micke Vestlin, få ge ut en bok. Då blir det liksom verkligt att man faktiskt kan bli upptäckt här på Sourze. Det är, om inte något annat, mödan värd.

Tja, lite funderingar såhär på morgonkvisten. Ha en bra helg allihop!!!

Maria Flink, i skribentredaktionen


Om författaren

Författare:
Maria Flink

Om artikeln

Publicerad: 05 jul 2003 13:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: