sourze.se
Artikelbild

Yoghurthångel och Tomas Bodström

Hur ska man egentligen göra när det gäller hångel? Och vad har Bodström med saken att göra?

Jag satt en dag på pendeln. På bänken mitt emot mig satt ett äldre par. Dom var väl ungefär 65. Dom satt helt lugnt bredvid varandra och höll varandra i handen. Log mot varandra som bara par som vet allt om den andra kan göra.
Jag kände att jag hoppade till när dom plötsligt börjar hångla.

Det var fint på något vis. Inte pang på som man själv kan bete sig när man är i samma situation. Dom visste hur det skulle gå till och verkade inte ett dugg osäker på den andre. Jag var till och med så hemsk att jag studerade dom där jag satt gömd bakom min tidning.

Då kom jag att tänka på alla hemska hångel man haft eller när man ser folk på stan som utbyter saliv med varandra. Skräckexemplet är väl skitiga tänder och killar som stoppar ner tungan i halsen på tjejen tills hon börjar fäkta vilt med armarna och ansiktet börjar anta en lilablå färg.

Kan med än gång säga att det är helt fel! Hångel ska vara som att äta yoghurt. Lite trevande, strävt och sött på samma gång. Alla som någon gång ätit yoghurt vet att det mest är som att tugga luft. Tjock luft, men det går ändå inte bara att slörpra i sig som med mjölk eller fil. Det är lite lite annorlunda. Sen beror det ju också på vilken sorts yoghurt man äter.

Läste för någon vecka sedan vad tjejer och killar tänder på mest vid hångel. Svaret var tänder. Alltså, inte löständer i ett glas på nattduksbordet, utan när partnern liksom stryker med tungan över ens tänder. Forskarna säger att det beror på att tänderna kan vara väldigt känsliga för värme och kyla och just lätt beröring. Men jag mindes också att jag hört att det människor blir mest avtända av när det gäller hångel, det var snus och just det, skitiga tänder. Då kan man undra om man vågar ge sig in på det där med hångel igen. Det finns nog dom som skulle bli väldigt ledsna om jag kom hem och sa att jag hångelvägrar. Och risken för snus och skitiga tänder kan ju inte vara så stor? Det är väl lite fifty-fifty.

Kom att tänka på en sak när jag fick reda på att justitieminister Thomas Bodström är en av Sveriges snyggaste. Han har ju faktiskt väldigt fina tänder, men det var inte det jag ville komma till. Jag undrar bara, vad är det som är så speciellt med honom? Visst, han är en viktig politiker, han har snygga tänder, valpögon, kan klä sig bra och håller efter skägget som man önskar att alla kunde göra. Frågan blev helt plötsligt; vad finns det för fel på honom? Kanske inte finns några. Han har nog något dolt fel. Äter kanske ingen riktig frukost, eller så går han kanske omkring med samma stumpor i över tre dagar?

Det ingen idé att spekulera, men om jag träffar honom någon gång, då ska jag fråga om han äter ordentlig frukost. Han kanske äter yoghurt. Hoppas att han då vet att hångel ska vara likadant. Som att äta yoghurt.

Hångla vidare!


Om författaren

Författare:
Carin Elvhammar

Om artikeln

Publicerad: 25 jun 2003 11:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: