sourze.se

Sveriges rikes lag och efterföljnad

Lagen gäller den inte över allt och alla?

Jag, sambo sen 20 år, kärleken tar slut, han har mitt i livet kris, han hotar och jagar mej, han har dumma fantasier om att jag varit otrogen, han sprider lögner, jag orkar inte, jag drar, han tar min nyckel, han låser dörren, låser dörren om mina ägodelar, ägodelar jag samlat sen 20 år, jag gör som man ska, jag tar kontakt med tingsrätten, vi får gemensam advokat, advokaten säger: varför hämtade du bara helt enkelt inte dina saker? Jo han hade hotat och låst dörren, jag ger advokaten en lista på hela mitt livs inköpta saker, advokaten säger: det var väl inget, värde tja så där en tiotusen, jaså du tror att det du äger är värt åtmindstonde 200 000? Varför det? Läsa bohagslista, varför det? Jag är ju advokat och bestämmer att jag inte vill ge dej en värderingsman och att du inget ska ha då du inte ville acceptera 10 000 som du skulle dela med ditt ex, jaså du blir arg och vill överklaga? Glöm det för du får ingen rättshjälp och du måste betala advokaten 10 000 i arvode för advokatens få timmar av arbete, du klagar till advokatsamfundet som säger: vadå? Vår advokat har gjort rätt, du klagar till justitiedepartementet och får till svar: visst skulle du ha rättshjälp och visst ska du ha rätt till en värdering av ditt hem, men hur i helvete får jag hjälp med det? Jag får ju inte ens mina fotoalbum med bilder som jag själv tagit i 20 års tid. Sverige åt svenskarna? Nää Sverige gavs bort till min före detta som inte ens var svensk medborgare och han sitter i dag i min skinnsoffa och bläddrar i mina fotoalbum bara för att han hade nerven att låsa dörren då jag gjorde slut. 2 år efter att jag blev utelåst så vill ingen hjälpa mej trots att det är lag på att jag ska ha mina saker, sambolagen! Men säger den som läst och förstått, varför ringer du inte Expressen eller Aftonbladet och ber dom skriva? Jo jag har mailat dom och dom svarar inte ens på mail.

Så det var nog rättvisa då jag blev utelåst ur mitt eget hem.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 14 jun 2003 14:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: