sourze.se
Artikelbild

Till Kommunal: Ge inte upp!

Nu står mamma och pappa och svettas på morgonen för att få med mellanmål och lunch till sina barn.

Nu har strejken varit igång i två dagar i min kommun. Det märks kanske inte så mycket på ytan, men lägg märke till alla barn med välfyllda ryggsäckar och dinglande plastkassar.

För att vara helt ärlig är det faktiskt rätt skönt för oss dagispersonal som jobbar under strejken. Barngrupperna är lagom stora många håller sina barn hemma. Dagarna lagom långa 08.00 - 16.00 och det bästa av allt: Barnen har med sig egen frukost, lunch och mellanmål. Underbart! Kanske är det så här vi skulle ha det. Låt barnen ta med sig sin egen mat. Tänk vad kommunen skulle spara pengar och det skulle slita mindre på personalen.

Fyraåringarnas kommentarer är rätt sköna när man frågar dom vad strejk betyder. En del säger att: "Det är då man ska ta med sig matsäck!" Andra förstår att det har med pengar att göra och förklarar myndigt: "Dom vill ha betalt!" En annan kille sa: "Hoppas inte dom strejkar på till vintern för det skulle min mamma tycka va jobbigt!" Ja, nog får föräldrarna känna på vad det innebär att fixa mat till sina barn och bli tvungna att hålla dom hemma vissa dagar.

Barnen däremot är överlyckliga. Nu är det pannkaka och sylt nästan varje dag. Och blir man hungrig på eftermiddagen går man bara till sin kylväska och plockar fram en överbliven pannkaksbit som man smaskar i sig med händerna. Det tycker dom är toppen. Det är fest varje dag.

Även om inte strejken ger så stort genomslag som Kommunal hade hoppats på, hoppas jag att det ger en tankeställare till föräldrarna. Tänk vad bra barnen har det. Dagis öppet från 06.00 - 18.00, frukost, lunch och mellanmål varje dag, öppet när andra arbetsplatser har klämdagar. Här firar vi högtider och födelsedagar. Halleluja.

Det som är mindre behagligt är att se hur snabbt det blir skitigt. Jag säger det nu - det bli inte kul för vår städerska när hon kommer tillbaka. Stackars M-L! Finns det något mirakelmedel som kan ta bort den ingrodda smuts som redan samlats på golven efter två dagar? Om strejken fortsätter länge till, blir det faktiskt svårast att stå ut med smutsen även om vi sopar golven dagligen, vilket vi alltid gör.

Tuta på för högre löner för kommunalare, ni bilister, men glöm inte att alla måste vara med att dela på utgifterna för denna höjning. Jag är beredd att göra det, är du?


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 28 maj 2003 10:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: