sourze.se

USA Sverige Sant!

Härmed ansöker vi om att få bli den 51:a amerikanska staten...

Kära Mr Bush,

Jag är så trött på allt prat om EU och EMU. Allt det här skulle ju vara bra för oss i Sverige men ingen verkar någonsin bli nöjd. Vi går med i EU och då är man glad en stund, men sen ska man bara ha mer och mer. Det bästa vore ju att vi går ur EU och söker medlemskap i USA istället. Vi har redan kommit en bra bit på vägen så någon värst omställning blir det nog inte. Apropå EMU, det bästa vore onekligen att hela världen använder dollar, då har vi ett bekymmer mindre att rösta om.

USA är verkligen världens bästa land. Det tycker vi i alla fall. Vi tycker att allt ni gör är jättebra och vi stöder er till hundra procent. Efter terrorattacken mot USA den där mörka septemberdagen så ville vi verkligen visa hur bra vi tycker USA är genom att ha tysta minuter och hala flaggan på halv stång. Vi brukar inte göra det annars när det händer saker som inte direkt berör oss i Sverige, men nu gör vi undantag. Vi delar er sorg och stöder er i ert fortsatta arbete att krossa terrorismen med vilka metoder ni än väljer. Så bomba de jävlarna tillbaka till stenåldern, det är helt rätt! Skicka gärna en delegation hit till oss i Sverige så vi kan lära oss lite vedergällning. Det kan vi verkligen behöva. Ni kan ju samtidigt passa på att visa hur vi snabbast och lättast ockuperar ett land som är rikt på grund av olja. Även om du har svårt med geografi, så ligger faktiskt Norge precis granne med oss och de har hur mycket olja som helst. Eller så kan USA kanske komma och inta Norge så blir vi ju grannar!

Vi håller sakta men säkert på att anpassa oss till att bli amerikanska medborgare, ska du veta. Bland annat så tycker vi att det svenska språket inte är ett språk i tiden så därför avskaffar vi det men jämna mellanrum. Det är ju mycket tuffare att säga "fight" i stället för "strid" titta bara på Kommunal som "tar fighten". Och hur fånigt låter det inte att säga "citron" när man kan säga "lemon"? Och ordet "sale" ligger bättre i munnen än "rea" och det är vetenskapligt bevisat att man rather köper sina varor i en shop som har skyltar med "sale" på istället för "rea". Tidigt försöker vi får våra små kids att vänja sig med övergången genom att bland annat låta tomten säga HO HO HO med engelsk diftongering på vokalen och "jul" låter ju tråkigare än "X-mas".

Sveriges nationaldag finns knappt längre, ingen bryr sig om den, så jag tänkte att vi kanske kunde ta och börja fira Thanksgiving istället. Vi har ju så mycket att vara tacksamma över vi också menar jag. Mc Donalds, Microsoft, Dr Phil... Bara som en liten trevlig gest alltså? Vad säger du om det? Vi vågar knappt vifta med vår egen gulblåa flagga längre så vi kanske kan få använda eran färglada dito?

Som du märker, Mr Bush, så är vi på god väg att bli en amerikansk stat. Vi önskar dig lycka till i jakten efter terrorister i Irak, Afghanistan, Syrien... Ja, hela arabvärlden, för all del. Och se till att fixa Nord-Korea när du ändå håller på. Jag måste säga att jag sover dåligt om nätterna nu för tiden när jag vet att det sitter en galen korean där borta och lägger med bomberna. Vem vet vad han kan få för sig? Komma och invadera oss så där utan vidare bara för att Sverige råkar ha mycket fina naturtillgångar i form av skog och malm?

Slutligen, Mr Bush, ber jag dig att ta detta brev som en officiell ansökan om Sverige skall få bli den 51:a amerikanska staten. Det vore än ära för oss. I am a New Yorker and God bless America!

Eder tillgivne


Om författaren

Författare:
Jesper Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 02 maj 2003 13:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: