sourze.se

Skådespel

Det finns mycket mellan ljus och mörker.

Våren, porlande bäckar, takdropp och fågelkvitter. Allt andas nytt liv. Blommorna, kikar fram i vårsolen. Värmen får allt att spira. Det doftar grillkorv, renhudar och nykokt kaffe. Fisken i älvar och sjöar, ger en kanske hopp om napp. Våren, "Vitaminpillret", våren! Lekande barn i vattenpölar. Utan galonbyxor, förstås!

Sommar, gröna gräsmattor, humlor, myggor och knott. Heta dagar i solen. Ibland regn till bondens åkrar. Semester, lediga lata dagar. Cykelturer, sovmorgnar och fika på altanen. Barnen som simmar i älven. Glass i stora lass. Saft och bullar. Vaken till morgontimmarna. Ljust dygnet runt. Härliga midnattssol. Ett år tll nästa gång.

Sommaren går i dvala, för att ge hösten en chans, att smycka skog och fält. Gnistrande färgkombinationer. Ja, denna underbara höstdräkt. Fascinerande kulörer. Man riktigt insuper doft och färg. Hösten är en vacker årstid, bara man lär sig att älska den. Tyvärr ser vi endast mörkret och regnet, som typiska hösttecken.

Vintern, underbara snöklädda fjäll. Det lockar till fotvandring och skidturer. Herr Rimfrost klä´r träden, med gnistrande kristallika snöstjärnor. Luften är ren och frisk. Månen lyser upp vägen, om kvällarna. Norrskenet leker tafatt på himlen.

Ja, vad vi är lyckligt lottade, med dessa fyra årstider. Nej, vi har ju även försommar och senhöst. Tänk, vad vi är gynnade. Ibland sol, ibland regn, och vissa tider serveras det absolut inte, manna från himlen. Nej, det är hagel eller snö. Himlen kan möta oss som klarblå, molnig eller gråmulen. Humöret varierar.

Varje dag är en överraskning. Inte ens den lokale väderspåmannen, vet så bestämt. Vi kollar själva, när vi vaknar.


Detta är ett bidrag till Sourze poesiskola.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 26 apr 2003 10:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: