sourze.se

Hundvalpar med "fel färg" dödas!

I Sverige har man bestämt att vissa färger inte är godkända i vissa raser.

Det finns en lag i Sverige som säger att hundar som föds med "fel färg" inte får ställa upp i utställning och om de inte kan ställa upp i utställning så får de inte träna i jakt.

Flat coated retrivervalpar till exempel, som är vita och jätte söta dödas bara för att dom har "fel färg". Och ändå kan den vara helt renrasig. Det är hämskt! Det är en grej som människor har bestämt! Varför det? För att det är roligt att döda små söta oskyldiga hundvalpar eller? Hur kan man bara bestämma en sån sak?

Det är som när man bestämde att mörkhyade inte var lika mycket värda som vithyade. Och att dom skulle vara slavar. Tänk att vara mörkhyad på den tiden. Det tycker ju alla är jätte hemskt, men att det är precis likadant med hundar det struntar man i för dom är ju bara hundar.


Om författaren

Författare:
Emelie Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 16 apr 2003 22:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: