sourze.se

Irakiernas år - tack vare USA!

Zainab AL-Sharifi bör ta de väsentligaste frågorna först och inte jämföra konsekvenserna av kriget med fortsatt diktatur.

Det är märkliga frågor du ställer Zainab AL-Sharifi. Hur ska det gå nu när du inte kan skicka pengar som vanligt och när du inte kan kontakta dina vänner och bekanta i Irak?
Sen ondgör du dig över den stöldvåg som blev följden av den frigörelse som folket upplevde. Folk borde uppföra sig bättre. Så befarar du att det ska ta längre tid än de 21 dagar som kriget varade för att återställa ordningen och du hoppas att det inte ska bli ännu värre. Du uttrycker en förhoppning av det nu måste vara nog med våld.

Det här kan vara ditt och irakiernas år endast av en enda och klart uttalad orsak. Nämlingen att USA och England nu har befriat ditt hemland från en av världshistoriens värsta diktaturregimer, Saddam Husseins. Nu kommer naturligtvis en övergångstid med många problem - och dessa frågor måste givetvis också ställas - men nu börjar också den tid då Irak börjar utvecklingen mot en demokrati. En tid då folk inte behöver frukta och fly undan regimens våldshandlingar- varje familj i landet har enligt vittnesmål drabbats av våld och död under Hussiens regim. Det är fråga om 100 000-tals offer.

Är det inte dags för en artikel till Zainab? En artikel i vilken du framför ditt och säkert majoriteten av Iraks befolknings tack till USA och England, vilka genom sitt ingripande har möjliggjort att världen får se ytterligare en demokrati födas.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 14 apr 2003 15:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: