sourze.se

Food for thought

Både ris och ros smakar gott - för det mesta. Men ibland kräver receptet en justering för att maten ska bli ännu godare.

Nu har jag genomfört mitt första experiment - jag kokade ihop ett bidrag och lade ut det på nätet för alla att smaka på. Jag är riktigt nöjd med resultatet, och det är fascinerande att se hur folk reagerar på min skapelse. Dessutom är jag tacksam för alla kommentarer. Alla! It’s all good, som man säger på engelska. Visst fanns det några bittra korn som jag hellre lägger åt sidan än sätter i mig. Och jag hoppas att vissa kommentatorer har proviant med sig, eftersom de varit ute och cyklat ett bra tag nu.

Vi börjar med att ta bort några ingredienser. Medlidande, hat och cynism är tomma kalorier. Den flyktiga tillfredsställelsen, om den infinner sig överhuvudtaget, går snabbt över till slöhet, lätt illamående och skuldkänslor. Det finns säkert de som frossar men förr eller senare kommer sådana matvanor att ta kål på hälsan. Nej tack!

I stället föreslår jag att vi ökar mängden av vissa matvaror. Ge mig i stället proteiner, långsamma kolhydrater, frukt och grönt. Mat som stimulerar hjärnan och får kroppen att må bra. Vi fungerar bättre när vi får i oss nyttiga saker: konstruktiva idéer, förslag som går att bita i, hopp, förståelse.

Visst kan många som lider i världen inte äta sig mätta på ord se till exempel på krigets offer. Men vi som har ett överflöd av riktig mat - om vi livnär vårt samarbete och respekt för varann så kommer vi ett steg närmare till att alla får sätta sig till bords.


Om författaren

Författare:
Peggy Oscarsson

Om artikeln

Publicerad: 02 apr 2003 14:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: