sourze.se

Oskuldens längtan

Den unge mannen är på väg till ett möte, i en större stad, än den han bor i. Det är lördag, dagen före andra advent.

Han anländer två timmar före sammanträdet, i staden. Det är kallt och blåsigt ute, julruschen har börjat. Mannen fryser och känner sig ensam mitt i folkvimlet. Han kollar medvetet på kvinnor unga som medelålders ute på stan. Han följer efter en snygg blondin och låtsas fråga om en cigarett.

Efter en tredje runda, förbi järnvägsstationen, åker han upp för rulltrappan. Då ser han ett bråk, en vakt som slänger ut en lodis, och han gör motstånd. Till slut tar vakten till sin batong.

Lodisen har tydligen två polare med sig. En kille och en tjej i 30-årsåldern, dom inte ser ut som några vanliga pundare. Tjejen har blont hår och är välklädd, hennes ansikte är gulligt. Hon har en svart täckjacka på sig och svarta byxor, som mönstrar en välformad rumpa.

Den unge mannen blir kåt och bestämmer sig för att, diskret följa efter paret. För att vara en pundarbrud verkar hon jävligt fräsch och ser ut att vara några år äldre än mig, tänker han.

Han står en bit utanför dom och hoppas att dom inte lagt märke till honom. Han önskar att bruttan ska skilja sig från killen och gå sin väg. Då ska han lägga beslag på henne och knulla henne eller åtminstone tigga en cigarett, av henne. Han vet att hon röker, det har han sett, hon har tidigare tagit upp ett Prince-paket.

Dom kommer ut från, det numera lördagsöppna, Systembolaget och har två kassar med sig. En tredje lodis har hakat på gänget. Dom går runt hörnet vid "Systemet" och in i ett parkeringshus. Det står fullt med bilar och de tre går in och sätter i ett hörn på några lastpallar. Vid hörnet av P-huset är det en mataffär som folk strömmar in och ut ifrån.

Det står en del bilar framför lastpallarna som, de tre, sitter på och mannen kan inte se vad dom gör, förutom att dom har öppnat sina flaskor. Det ser ut som om tjejen dricker cider. Han ser heller inte helt ifall tjejen sitter på lastpallen eller om hon sitter på huk över den och har svarta byxor och trosor nerdragna. Det brukar pundarbrudar han tidigare spanat på göra, dom är inte generade för att visa arslet när dom måste göra sina behov.

Den unge mannen önskar att hon gör det och ännu mer att han var en av hennes lodispolare.
Om hon satt och pinkade, vad skulle han göra då?
Han skulle peta henne i rumpan, killa henne mellan benen. Pussa hennes skinkhalvor eller ställa sig bakom blondinen och onanera, öppet för henne.

Vem skulle tro på hennes anklagelser, om hon försöker anmäla honom för "sexuellt ofredande"? Hon en pundartjej och han en skötsam medborgare?

Nu öppnas en dörr bakom dom och två grönklädda kärringar kommer ut, det är Systembolagets personal. Kärringarna säger åt dom, att försvinna därifrån. Förvånansvärt välvilligt masar dom sig iväg och NU ser det ut som om tjejen håller på att få på sig sina svarta tajta byxor, medan killarna går iväg.

Åh vad den unge mannen önskar att han fick vara en av dom just då, men tyvärr.

Han masar sakta sig ut från parkeringshuset och hinner, trots allt ut, före dom. Han ställer sig på andra sidan gatan och väntar ut dom. När dom kommer ut, händer det pinsamma. Den unga blondinen pekar mot honom och skriker: titta där, han där. Han följer efter oss, det har jag lagt märke till.

Snabbt som fan, vandrar den unge mannen ner för gatan. Satans jävlar-skit, tänker han. Dom var inte så flummiga som jag trodde.

Han beger sig iväg till hotellet, där konferensen ska vara, tror han. När han går in och frågar säger portiern, att föreningen har avbeställt mötet, men dom kanske är i deras egen lokal. Han beger sig dit, men förgäves. Han går till det lilla torg, utanför hotellet, där han sett att det finns en telefonautomat, utanför. Han har inte ordförandes nummer i huvudet. Men lyckligtvis låg det buntar med nytryckta länskataloger, i föreningslokalens trappuppgång, och han hittade numret till personen. Tyvärr har han inte penna och papper med sig, men som tur har han alltid haft ett bra sifferminne. Ännu har han inte skaffat sig en mobiltelefon.

Den ansvarige för konferensen säger att man har försökt nå honom under gårdagen. En person har uppgivit till ordföranden att han ringt till den unge, igår kväll.
Jävlar-fan, då är det lika mycket mitt fel som erat, tänker han.

Han masar sig tillbaka mot stationen och hoppas att inte pundarna står där igen. Men förgäves, när han går mot rulltrappan ser han killen och tjejen stå där. Killen kramar och pussar den blonda pundartjejen.

Vem hade inte gjort det?, Tänker den unge mannen, där han står. Hoppas att hon snart går sin väg, då ska hon få igen för sitt avslöjande, av mig.

Pundarna kommer ut mot busshållplatsen, den unge mannen gömmer sig. Till slut kommer det ett invandrarpar, en kille och tjej. Pundarparet verkar känna dom, för att den snygga blondinen kramar om både honom och henne.

Åh, vad den unge mannen avundas dom två blattarna just då. Sedan kliver blondinen, tillsammans med sin pundarkille på bussen och åker iväg. Nästan varje gång han är ute, ser en tjej och förföljer henne slutar det så. Varför är det så? Det stör honom. Han vill förlora sin oskuld.

Detta är ett bidrag till Författarskolan.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 17 mar 2003 14:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: