sourze.se

Varför har M så många rötägg?

Det var inte svårt att gissa "vilket parti", när jag såg rubriken "riksdagsman vill förbjuda tiggeri".

Inte för att jag själv tycker att det är trevligt när utslagna människor tigger pengar på storstädernas gator. Men, den har moderaten verkar vara ett typiskt ultrakonservativt rötägg. Han lär tidigare ha skrivit en kvinnoförnedrande visa och säger sig lida av att se tiggare på Stockholms gator, och att tiggare utgör dålig reklam inför amerikanska turister på besök i Sverige.

Då undrar jag:

Finns det någon amerikansk turist, som inte ser eller sett tiggare i sitt hemland, vilka dessutom lever under ännu sämre förhållanden än vad dom svenska tiggarna gör?

Jag tycker synd om moderaterna efter deras dåliga val 2002. Partiet står för en politik som omfattar en mängd tankar om förnyelser. Den moderata politiken är hygglig och den mest människovärdiga av dom sju riksdagspartierna.

Men jag har sedan valet i september undrat:

Varför finns det så många moderata företrädare som uttalar sig så klumpigt, som dom gjorde i valstugorna?

I veckan läste jag om en moderat feminist i Nässjö, som i en motion föreslog ett förbud för kommunens tjänstemän att bo på hotell som har porrkanaler. Det skulle vara en åtgärd "för kommunens jämställdhetsmål".

Moderaternas politik bygger konservativ-liberala värderingar, men tyvärr har dom "dumkonservativa" moderaterna gjort sig mest hörda. Vilket motverkar partiets trovärdighet ur det liberala perspektivet, som mest representeras av dom yngre moderaterna.

Nu är det tre och ett halvt år kvar till nästa val, vilket jag hoppas ska bli ett konservativ-liberalt systemskifte.

Vad bör moderaterna göra fram till dess?

Jo, rensa ut dom dumma, korkade och konservativa rötäggen och låta dom söka sig till andra partier mer lämpade för dom. Därefter omsätta de liberala värderingarna inte bara i ord, utan också i handling.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 28 feb 2003 09:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: