sourze.se

Girls Night Out

Naseer sätter in sig i en tioårig flickas huvud och upptäcker ett psyke som får honom att önska att han hade analyserat Hannibal the Cannibal istället. Det är dags att dansa med Gameboy Advance.

I den ultra-amerikanska serien Huset Fullt får vi bekanta oss med ett litet spädbarn vid namn Michelle, under seriens gång som varar i flera år växer Michelle till sig och får en alltmer "comic-relief" roll i serien. Denna Michelle spelades av ett par tvillingar vid namn Mary-Kate och Ashley Olsen. Det är dessa flickor som nu har kommit ut med deras eget spel vid namn Mary-Kate and Ashleys Girls Night Out till Gameboy Advance. Vad vi inte vet här i Sverige är att dessa flickor har gott om pengar och är oerhört populära i USA där de har huvudrollen i en familjserie och dessutom gör inhopp i diverse program. Flickorna har ofta nämnts som de mäktigaste tonåringarna i Hollywood.

På grund av den allvarligt störda person som jag verkligen är kunde jag nog ha skrivit flera spaltmeter till om dessa två, för oss, helt obetydliga flickor. För att skona er och mig själv från fler konstiga blickar går jag nu vidare till själva spelet som den här recensionen ska handla om.

Girls Night Out är inget dåligt spel, det ska jag med motvilja erkänna, spelet påminner om Dance Dance Revolution eller Space Channel 5 i sin utformning och tycker man om sådana spel så blir man inte besviken. Gillar man dessutom Huset Fullt, eller Hollywood-tvillingarna i synnerhet så kommer man att svämma över av lycka. Om det nu är så lyckosamt att du som läser det här är en flicka i den rätta åldern så ska du gå ut och skaffa detta spel idag, för jag kan lova dig, du blir inte besviken!

Nåja, nu till detaljerna. Du börjar med att välja en av flickorna, antagligen Mary-Kate eller Ashley, och sätter igång med att dansa till "Biip Bopp"-musik kryddat med "Dunka Dunka", ska man vara teknisk så handlar det alltså om lättsmällt pop. I den vänstra delen av skärmen ser du en dansare som utför diverse danssteg enligt "Motion Capture"-tekniken. Dansaren följer sällan med själva musiken som spelas men detta är mindre viktigt eftersom du kommer att vara fullt koncentrerad på den högra sidan av skärmen där själva spelplanen finnes. I spelplanen faller det ner diverse symboler och när de kommer till cirkeln vid botten av spelplanen så ska du trycka på den knapp som motsvarar symbolen. När du trycker så gör spelet en bedömning av din timing och du får ett domslut där Perfect är det bästa resultatet. Samla på dig 20 Perfect i rad så utförs en häftig grafisk effekt. Det hela är väldig enkelt alltså och precis som i alla dansspel är Girls Night Out lätt att lära sig men svårare att behärska. Beroende på svårighetsgrad måste du hålla reda på mer och mer symboler och därmed på mer och mer knappar att trycka på och ju längre fram du kommer i spelet desto snabbare börjar musiken att spelas och desto kvickare kommer symbolerna att falla mot botten. I takt med att du klarar av de olika låtarna så får du tillgång till nya kläder, smycken och skor som du sedan kan ta på dig. Dessa utgör inget skillnad i spelet men får anses vara en rolig grej för småflickor.

I sådana spel är musiken självklart det viktigaste momentet och här klarar sig Mary-Kate and Ashleys Girls Night Out ganska bra, speciellt om du sätter på dig ett par hörlurar. Låtarna är energiska och det är lätt att man nynnar med, dessutom har alla låtar en tydlig rytm som hjälper dig trycka på rätt knappar i rätt tid. Grafiken får väl räknas som den svagaste länken här, men å andra sidan är detta ett dansspel och det behövs inte så mycket grafiskt godis för att Girls Night Out ska fortsätta vara kul.

Det finns för få spel för tjejer, ännu färre för unga flickor, det här är ett av dem och det är faktiskt inte alls dumt. Spelet varar lagom länge och kan spelas om och om igen. Försöket att utveckla spel för en målgrupp som har förbisetts applåderas, men snälla utvecklare därute, ansträng er mer!


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2003 13:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: