sourze.se

Krig? Bara att lägga sig ner och dö

Det finns ingenstans att söka skydd.

Irak hit, Saddam dit och Bin Laden och krigets vara eller inte vara.

Fan, jag hatar det. Jag är rädd.

Redan när World trade center försvann blev jag rädd. Rädd för ett tredje världskrig, ett krig som urartar och förstör hela vår planet.

Göran Persson som pratade om att USA borde kriga mot Afghanistan om de inte lämnade ut Bin Laden, och att USA har vårt hela stöd. Sluta snälla makthavare. Jag stödjer ingen som vill kriga. Jag vill inte dö!

Irak ska inte ha några vapen, men inte Usa heller. Inget land ska få lov att ha massförstörelsevapen.

Varför ska folket i länderna lida för att makthavarna ska bråka? Låt de höga männen kriga mot varandra. Låt de gå en boxningsmatch eller brottningsmatch, ge dem ett intelligenstest och låt vinnaren vinna kriget och skona alla andra.

Låt oss säga att USA startar kriget mot Irak, stannar det där då? Tänk om Irak skickar iväg några bomber mot övriga världen? Mot alla länder som inte stöder dem. Om en bomb landar på Sverige. Eller någonstans i norden överhuvudtaget. Om det blir fel på en bomb eller missil så den styr åt vårt håll, och landar i vår närhet?

Vi har för helvete inte ens fungerande skyddsrum längre. De är bommade många av dem. Vårt har de rullat en jättesten för och skulle det bli akut har jag och invånarna i min lilla by ingenstans att ta vägen. Det är bara att lägga sig ner och dö. Vart ska vi evakuera? Vi vet ingenting. Vi har inte ens larmsignal i vår by som kan larma vid ett sådant tillfälle. Vi offras.

Vi försöker lära våra barn att prata om problem som kan uppstå istället för att slåss. Går det inte att prata ska barnen gå därifrån och be föräldrarna hjälpa dem lösa problemet. Hur ska vi lyckas med denna uppfostran av våra barn när makthavarna gör exakt tvärtom? När de inte längre lyckas kommunicera då börjar de slåss, men till skillnad från barnen låter de tusentals om inte miljontals oskyldiga lida för det.

Men jag och andra kan skriva och protestera hur mycket vi vill. De stora länderna som Usa och mindre länder som Irak skiter väl i vad vi säger. De har makten och de vet bäst, tror de.


Om författaren

Författare:
Angelica Rundgren

Om artikeln

Publicerad: 21 feb 2003 16:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: