sourze.se

Onyttigheter till dess förbannelse

En bulle slinker så lätt ner. Jag ska ju ändå träna ikväll.

Nakna kocken på tv. Doften av nygräddade wienerbröd. Fluffiga semmeltider. Hjortronglass i frysen. Fet ostmacka och mjölkchokladyoghurt på frukostbordet. Matlagningskurser hit och chokladmuffins dit. Det tar banne mig aldrig slut. Reklam för kock-lagad mat mixas med "Kom i form"-affischer. Bryt dina dåliga matvanor, ta bort kolhydraterna i din kost, minst halva tallriken med grönsaker, träna åtminstone tre gånger i veckan för att gå ner fem kilo på två veckor och ta bort all mat med fetthalt över 5. Jag blir galen. Tar det aldrig slut? Tjejer som inte tycker om gräddiga bakelser, snubbar som inte gillar glass och smågodis. Orättvist. Varför kan inte också jag, bara inte tycka om onyttigheter.

Det gör det inte lättare att jobba extra på ett av stadens cafeer. Där det serveras kaffe latte, chokladkonfekt, frukttårtor och varm choklad med grädde. Det smyger lätt ner en och annan bulle när kvällen närmar sig och magen påminner dig om att det var en stund sen den fick mat sist.

Nu har det kommit fram att de "lätta" produkterna inte är så lätta som folk tror. Ha. Där fick vi. Trodde att vi åt hälsosam mat och var duktiga, men icke.

I dessa småkyliga tider av året slinker man mer än gärna i på ett mysigt cafe. Väl därinne är det svårt att motstå läckerheterna som visar upp sig i den välputsade montern. Ja, bara idag också. Ska ju faktiskt träna ikväll. Och så låter det nästa gång och nästa och... Sen är man fast i sitt illavarslande beteende som du lagom till sommaren kommer att visa upp i bikini.

Du har börjat träna. Tre gånger varje vecka. För att se någon effekt av träningen får du ge den flera veckor. Mycket kritisk period. Risken är stor att du tröttnar innan den fått önskad verkan och därmed uteblir sporrningen till att fortsätta.

Förresten hur mycket är klockan? Snart halv fyra.

Eftermiddagsfika.


Om författaren

Författare:
Anna Sandqvist

Om artikeln

Publicerad: 18 feb 2003 17:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: