sourze.se

Spott skit styv

Hur kan de här orden ha med samhälle och politik att göra? Mycket! Läs och lär.

Alla vill vi bli gamla, men ingen vill va det. Den klyschan kommer att stämma till 1000 procent om utveklingen fortsätter i samma anda som nu.

Samhället fortsätter att spara in, där resurserna behövs som mest. Man kan tänka sig att det beror på att vanligt "fölk" och även politikerna inte förstår hur äldrevården i verkligheten ser ut.

Det är faktiskt rent otroligt att det fortfarande går ihop. Dock ska man vara på det klara med att samhället låter människorna, som arbetar i vården, balansera på en mycket tunn tråd, högt upp i luften.

Politikerna är medvetna om att folk ramlar av och blir utbrända. "So what? Lite människors liv som blir förstörda spelar väl ingen roll så länge man får ihop samhällsekonomin." Vad de inte förstår är att när som helst brister det. Allt kommer att rasa samman och i ruinerna får de själva sitta när de blir gamla.

Vårdbiträdena kämpar dag efter dag. Ett ben framför det andra med omöjliga uppgifter på tid som de trollar fram. Deras kroppar får ta omänskligt med stryk. Tunga lyft,svåra arbetställningar. Själen är det ännu värre med.

Vårdbiträden fungerar som slagträn och den sista utvägen. De ska göra allt! Från att lyfta 150 kilos kroppshyddor från golvet, till att bära rullstolar i trappor, till att stå till svars för borttappade pengar.

För vilka gör de allt det här. Får de inget annat arbete? Jodå, det får de flesta och de flesta orkar inte särkilt länge. Det är knappast pengarna, då får man ut mer av socialen. Det är för att man tycker om äldre människor. Det är underbart att få höra livshistorier och hade det inte varit för de dåliga arbetsvillkoren, hade det varit ett av världen bästa jobb.

Att folk har mage att låta ett ramaskri gå ut över landet för att det behövs mer pengar till äldrevården och att det skulle kosta varje svensk 200 kronor om året. När politikerna höjer sina löner lika mycket som ett vårdbiträde får ut, utan att någon ens lyfter på ögonbrynet. Är det något som kostar samhället pengar så är det deras löner!

--------------------------------------------------------------------
Spott skit styv Det blir lika med vårdbiträde. Hur? Jo, hon tar skit och torkar också för den delen för en spottstyver.


Om författaren

Författare:
Anna Danielsson

Om artikeln

Publicerad: 11 feb 2003 15:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: