sourze.se

Levande död

Pubertal tonårsånget, ja. Men den första kärleken är också den största.

jag bad dig att aldrig lämna mig och du höll om mig och såg mig i ögonen och sa aldrig aldrig att jag går ifrån dig och din röst var så mjuk och jag trodde att jag visste att det var vi för evigt tills döden skulle skilja oss åt

du gick
och du tog allt med dig

när saker och ting började knaka i fogarna så sa jag att utan dig lever jag inte och först var du tyst men du höll mig fortfarande i handen och jag stirrade i väggen och bet mig i tungan och det var då du kysste mig och lugnade mig och jag trodde att jag visste att det skulle ordna sig

du vandrade vidare
och jag
jag är död

vi älskade varandra och tänkte på varandra och tog på varandra och betygade varandra vår kärlek som var sann

du
du slutade att älska
men jag kan inte
för jag
jag vet inte hur man gör

Detta är ett bidrag till Sourze Poesiskola


Om författaren

Författare:
Louise Larsson

Om artikeln

Publicerad: 07 feb 2003 16:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: