sourze.se

Till himlen för 130 kronor

Ge webbhandel en helt ny mening: Köp dig en biljett till himlen!

Det finns ett citat som säger att "ingenting är heligt längre". Dra mig baklänges på en räls om det inte är sant. Hos Ticket To Heaven, Inc. går det faktiskt att köpa en biljett till himlen för 15 dollar med nuvarande kurs 128 kronor men då får du stå för frakten, förrutom din biljett följer det med två äkthetscertifikat dessutom.

Snacka om resebyrå!

Själva sajten som biljetten kan köpas hos då? Jodå, den ger ett seriöst intryck, vilket jag personligen finner skrämmande då den faktiskt lurar folk på att hela det här med biljett till sjunde himlen faktiskt fungerar. I dagsläget har 286 sorgliga själar nappat på erbjudandet, bland dem en enda svensk, ev viss Holger Nilsson från Trollhättan. Om denna herr Nilsson är smartare än alla oss andra eller dummare får ni själv avgöra. Majoriteten av köparna är amerikaner, vilket inte är överaskande då sajten är amerikansk och då många amerikaner lider av religionsångest.

För att undvika stämmningar marknadsför sajten Ticket To Heaven det hela med att du inte köper en biljett till himlen utan ett löfte om att du ska leva ett liv som gör att du säkerligen kommer att hamna i himlen. Samtidigt reserverar man sig i frågan om himlen verkligen existerar eller om du någonsin kommer dit. Vad som är ännu mera tricksigt är att den här gyllene biljetten är interreligionär, du behöver inte vara kristen för att utnyttja biljetten, då himlen är endast ett synonym av många för den goda världen som ska komma efter döden kan alla religiösa personer ha nytta av detta.

Nu är jag atiest, vilket gör att jag ser det här som riktigt underhållande. Självaste sajten gav mig många goda skratt. Ändå kan jag inte sluta tycka synd om de personer som faktiskt går på det här med "biljetten till himlen" bedrägeriet. Men vem är jag att dömma folk? Vill du köpa en biljett så surfa in på Länk: ticket2heaven.com Vill du få dig ett gott skratt så rekomenderas ovan nämnda sajt likaväl.


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 29 jan 2003 14:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: