sourze.se

Antagligen SÄPAD

SÄPAD står för registrerad hos SÄPO respektive listad hos SÄPO, eftersom jag inte orkar skriva detta varenda gång, så används förkortningen SÄPAD.

De som blir registrerade på SÄPOs svarta lista blir ju det av en anledning, antagligen räknas de som en risk gentemot rikets säkerhet och ska därmed övervakas. Det här låter ju helt okej, problemet uppkommer när det är alldeles för många som registreras och på grund av alldeles fel anledningar. Jag är säkert en av dessa svarta får, jag har egentligen aldrig kollat upp detta, det man inte vet lider man inte av så att säga men någonstans i bakhuvudet finns det en liten röst som säger att jag står med.

Du kanske frågar dig varför jag har denna tro? Rättare sagt, du borde ställa dig den här frågan annars slutar texten precis... här!

Du frågade? Bra, häng med för här kommer svaret.

Här har ni en kille som kommer med sin familj från självaste Irak, i och för sig redan före Gulfkriget men det spelar ingen roll. I förhöret berättar undertecknads familj att de har flytt sitt land på grund av politisk förföljelse... Någonstans här börjar den stora röda lampan lysa inne hos SÄPO, de har fått fyra extremister på halsen, varav två under 10 år undertecknad medräknad, rena livsfaran. Detta förhindrar dock inte att familjen får asyl och därmed har ett stort misstag skett. Individen NA, mer känd som Naseer Alkhouri släpptes loss i det avlånga landet.

Efter några år och några men och om, gick Individen NA med i Ung Vänster på grund av sina politiska åsikter, denna person var/är ganska vänsterdriven och kände att ett ungt brinnande parti som ville förbättra världen, helst med så mycket radikalitet som det gick, var helt rätt parti för honom. Individen NA ångrade sig ganska snart när han efter två möten blev rejält besviken. I dessa hemliga möten avslöjar NA med risk för att mista livet, att man hann diskutera hur ont det måste göra att pierca pungen eller ännu värre, att stoppa in en extra kula av metallisk ursprung. Dessutom diskuterades planer på olagliga posteruppsättningskampanjer, detta förslag lades dock ner med motiveringen "skit i det, det är jävligt kallt därute."

Själva medlemskapet i Ung Vänster slog självklart larm hos SÄPO, man hade ytterligare bevis på hotet Individ NA. Må så vara att denne NA endast hann diskutera piercingens mer delikata sidor eller fastställa att det faktiskt var hundkallt den där månaden, men detta var av mindre vikt. NA hade varit medlem av Ung Vänster och blev därmed för första gången SÄPAD.

Ett mellanspel...

SÄPO avslöjas i media och dess registrering av diverse svenska individer stämplas som omoralisk och olaglig. SÄPO lovar samarbete och fastställer att man skall anstränga sig för att ställa saker till rätta. Här är det troligt att Individ NA blir av-SÄPAD och återfår sitt riktiga namn i protokollen, det enda som är kvar är en flaggning om att han är ett före detta hot.

Tillbaka till verkligheten...

En kortare tid senare känner Naseer Alkhouri att det är dags att bli politisk medveten igen och känner då lust för att debattera och påverka. NA tar då till sig en viss sajts upplägg och börjar lite smått med att skicka in politiskt inkorrekta texter för att snart prova sig fram till rena provokationer. Den feedback han får ökar NAs önskan att göra sig hörd och NA gör sajten till en del av vardagen.

En röd lampa lyser igen hos SÄPO: ung, tänkande, politiskt medveten person av icke-svenska rötter. Faktiskt lite värre, en ung arab som faktiskt odlar mustach och skägg på hakan som den där Marmeladen eller vad det var han hette. Lägg till radikala åsikter och krydda med vänstervridning. En ganska given hit, sade Evreka.se och återigen infördes Individ NA på SÄPOs svarta lista.

Hur sagan slutar kan jag inte säga eftersom jag själv inte har sett slutet än. Ett slut kommer vi förresten aldrig att se skymten av, då den hundradel det kommer att ta slut så kommer jag inte att kunna berätta om det längre. För att dra ner på paradoxerna så slutar vi här fastän vi inte har något slut.

Slut.


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 27 jan 2003 09:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: