sourze.se

Lycka

Vad är lycka för dig? Är du tillfreds med ditt liv?

Alla vill väl vara lyckliga i sina liv och sin tillvaro. Det är även väldigt individuellt vad som gör en lycklig. Någon kanske blir lycklig av att favoritlaget vann matchen, en annan blir lycklig av pengar, en tredje kanske blir lycklig av vännerna. Inte att förglömma, kärleken är nog den viktigaste ingrediensen i denna mix vi kallar livet.
Om du kan räkna upp minst fem olika saker, som gör dig lycklig, och så att du trivs med livet, då tycker jag att du är lycklig. Men när det mesta handlar om pengar, och man har precis så att det räcker med pengar per månad så handlar lyckan om prioriteringar.

Till exempel; Jag blir lycklig av min lägenhet, jag känner mig trygg där, det är min säkra hamn, jag blir även lycklig av min sambokärleken, mina djur fritidsintressen och kärlek, min bil jag kan ta mig var jag vill, när jag vill, men det är dyrt och min övriga familj kärlek.
Av mina fem saker så är det tre av dessa som kostar ganska mycket pengar, nämligen lägenheten, bilen och mina djur. Men jag tycker att jag behöver dessa tre för att helt enkelt må bra. Jag tycker att man ska unna sig de saker som gör att man mår bra. Och för att ha råd med detta, så har jag valt bort andra saker som kanske inte gör mig lika lycklig, men ändå kostar pengar, till exempel krogrundor, cigaretter, shopping... visst händer det att man går på krogen ibland, och visst shoppar jag fortfarande då och då, men inte alls lika mycket som förr.

Jag tycker att detta har fungerat alldeles utmärkt för min del. Jag kan nu känna mig trygg och tillfreds med mitt liv... Men man måste tänka efter; vad kan jag göra för att må bra, vad kan jag ändra på själv, och vad måste jag vänta på. Det enda som fattas mig nu är ett jobb, ett fast jobb där jag kan trivas. Då blir det genast lite lättare med pengar! Om jag fick ett fast jobb skulle vi flytta till hus ganska omgående. Det är ett av mina mål i mitt liv. För man måste ju ha mål i sitt liv, att ha mål gör dig också lycklig, för när du nått upp till det målet du har satt upp för dig själv, så är det världens bästa känsla.


Om författaren

Författare:
Maria Lindehoff

Om artikeln

Publicerad: 25 jan 2003 12:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: