sourze.se

Saddams amnesti

Allt glömt och förlåtet, tycker USA.

Saddam Hussein: en krigsförbrytare, en massmördare, en slaktare, ett monster som säkert hade skrämt Hitler. Denna person kan sättas på fri fot, tja, det är i alla fall de signaler USA skickar ut i senaste utspelet.

Utrikesministern Colin Powell och försvarsministern Donald Rumsfeldt sade i en intervju igår att USA kunde tänka sig ge Saddam amnesti om han lämnade Irak.

Amnesti, alltså, allmän benådning eller efterskänkning om man så vill för självaste Saddam Hussein. Denna... person... ska gå fri? Jag är så upprörd att själva tanken inte ens får fäste i min hjärna. De kunde ha sagt så mycket annat de två herrarna Powell och Rumsfeldt, de kunde ha sagt att Saddam skulle slippa dödsstraff, att han skulle garanteras en rättvis rättegång, kanske till och med i domstolen i Haag, men nejdå, man använder ordet amnesti och trampar härmed ner på alla de som har lidit. Man trampar på oss som tvingades lämna våra länder, på oss som tvingades se hur våra kära och nära blev torterade och mördade. Fråga vilken irakier som helst om vem som är skyldig och svaret blir Saddam. Fråga för all världen vem som helst om Saddam och domen blir skyldig.

Ibland förstår jag inte USA, eller rättare sagt förstår jag dem oftast inte alls. De har nu marknadsfört sig själva, till löjlighetens gränser, som världens enda hopp, som världsfredens väktare och som rättvisan personifierad. Hur många gånger har inte de amerikanska presidenterna i sina tal kritiserat och hotat Saddam? Hur många gånger har de inte lovat att ta honom, död eller levande? Och nu? Amnesti?

Lite hopp har jag kvar i alla fall i det att Saddam ska få det han förtjänar och lite mer, kravet för amnestin är att Saddam ska lämna Irak och det vet vi ju att det aldrig kommer att hända. Så visst finns det hopp om totalt förnedring för denne avskum och senare döden.

Ett litet tips till USA innan jag slutar skriva, om ni vill få folk på er sida, om ni vill börja bli omtyckta, sluta då för helvete att leka med oss, sluta ignorera oss och sluta för all världens skull med att ändra er så fort vinden byter riktning. Just nu ser många er som helt opålitliga och inte undra på det?

Ge Saddam amnesti? När grisar börjar flyga tycker jag.


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 20 jan 2003 13:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: