sourze.se

KKKSD

I torsdags visade tv ett reportage, som Stina Lundberg gjort om Ku Klux Klan, KKK. Intervjun utgår ifrån en familj, bosatt i den amerikanska södern.

Kvinnan, Darlene, en mamma och mormor har tidigare arbetat som telefonist. Hennes man, Daniel, är före detta byggnadsarbetare och takläggare. Sonhustrun kommer från en klanfamilj, men tar avstånd från mycket av det klanen står för.

Vad fick dom att gå med i Ku Klux Klan? När Darlene var ung såg hon sin fattiga mamma, stå vid ett socialkontor och tilldelas en matkupong på 100 dollar. Samtidigt ser hon hur en "niggerkvinna" - med flera barn – får en matkupong för ett fyrdubbel summa.

Detta är, i korthet det som får Darlene att gå med i klanen.

Daniel gick med i början på 80 –talet då hans syster mördas av ett gäng "niggrers".

När jag går in och läser Sverigedemokraternas, SD:s hemsida, finner jag många likheter mellan partiet och klanens verklighetsbeskrivning. Det finns också likheter mellan medlemmarnas bakgrundhistoria. Daniel är tidigare dömd för olika våldsbrott.

Förrförra hösten kunde Aftonbladet avslöja att SD:s kandidater stod för en, procentuellt sett, högre brottslighet än invandrarna, i statistiken. Liksom Ku klux klan har sitt stora säte i den amerikanska södern, har SD och dylika partier sitt i den svenska södern – Skåne. Skåne är enligt Aftonbladet Sveriges mest konservativa del och ligger mitt i skottlinjen – på den svenska kontinenten.

Vad kan vi göra? Rasistiska organisationer kommer alltid att finnas, rasister också. Det är vad vi inte gör, det hänger på.

Isolerar vi Sverigedemokrater och deras meningsfränder, då dom kommer med en massa oförskämda floskler om minoritetsgrupper etcetera. Då har vi visat vad gränsen går och kommit en bra bit i våra ställningstaganden.

Tiger vi för länge om negativa fakta om invandrare, kan det bli en förlust för oss "mot rasism" och en jättevinst för rasisterna.

Det är allt mer uppenbart, att dom människor som allierar sig med Ku Klux Klan, SD och andra rasistiska grupper är ekonomiskt och socialt, samhällets sorgebarn. Enkla obildade bonnläppar som känner sig orättvist behandlade av kapitalister "dom rika", EU och toppolitiker som inte "tar hand om dom".

När samhället inte vill eller kan hjälpa dom på det sätt dom är vana vid, då avreagerar dom sig på sina konkurrenter – invandrarna. Invandrare och flyktingar som tvingats in i bidragsberoende av samhället, varken dom vill det eller inte. Dom fackliga organisationerna hjälper också till genom att ställa krav om hårdare regler, som skall värna om jobben till svenskarna och försvåra för nya och blivande svenskar att kunna försörja sig själv och få ett jobb.

Titta bara vilka människor som samlas på Sverigedemokraternas torgmöten. Titta bara vilka som bor i Le Pens starka nästen i Frankrike – det är konservativa bonnläppar.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2003 12:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: