sourze.se

Nyår är onödigt

Man känner det inte, man ser det inte. Därför är det inget.

Jaha, då har det nya året kommit, och jag förstår fortfarande inte innnebörden.
En månad innan den stora smällen börjar alla stirra och undra, vad som kommer hända och vilka olika möjligheter det finns för dem.
De väljer och vrakar för att hitta den bästa festen eller den finaste tillställningen, men allt för många väljer försent och slutar på en fest i någon förort med en dunk hembränt.

Jag har aldrig firat nyår, och jag har heller aldrig förstått det. Jag har ju förstått varför vissa människor kan bli rörda och varför det kan betyda så mycket med en ny början, men jag förstår inte hypen.

Det kanske bara är jag som är en tråkig, alldaglig människa, men om jag hade firat nyår så hade det varit med samma gamla vanliga människor, i samma vanliga lokal och allt hade känts som vanligt. Det vill säga ingenting.

Hela december månad blev jag kallad för egocentrisk och att jag gjorde allt för att vara speciell genom att inte smälla raketer när klockan ändrade timme, de sa att jag skulle ångra att jag inte stod ute i -10 graders snö och tittade på när fulla 40-åringar bråkar på vår gård och jag blev kallad konstig för jag inte ville stå och vänta på en sur taxichaufför klockan 03.00.

Men jag överlevde och tog faktiskt inte åt mig så mycket.

På nyårskvällen satt jag och en vän hemma hos en gemensam vän och hennes syskon och åt lax. Laxen var god och vinet var gott, men där går gränsen. Jag tänker inte tände några tomtebloss, och jag kommer inte avlägga några nyårslöften, för det betyder inget i min värld.

Vid 22.00 tog vi en taxi hem till min kompis villa, vi drog på oss mjukisbyxorna och såg alla gamla filmer på video. När folk ringde och önskade gott nytt år och vi berättade att vi satt hemma, sa de:

- Stackare, ni får jättegärna komma hit, vi har allt som behövs, dynamitraketer, champagne, vi har tagit ut TV:n på gården så vi kan se nyårstalet och vi har till och med värmt upp utestället på gården så vi slipper frysa.

- Nej, tack, vi ligger bra här med våra chipspåsar och all vår läsk. För vi bryr oss inte!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 02 jan 2003 09:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: