sourze.se

Engagemang lönar sig!

Fortsättning på historien om Adnan kommer här.

Igår, tisdag den 17 december, åkte cirka 100 pers från min skola upp till Trollhättan för att demonstrera, och finnas som ett stöd när Adnans mamma skulle på ett möte
med Migrationsverket för att skriva under den skriftliga delgivningen. Vi började planera resan i måndags, och igår avgick bussen klockan 8.15 från Göteborg.

Efter vissa ekonomiska problem lyckades vi i arrangörsgruppen få loss pengar för att betala resan för demonstranterna. Klockan tio var vi uppe i Trollhättan och då samtliga bussar anlänt travade vi mot Migrationsverkets lokaler. Mötet skulle äga rum klockan ett, så vi hade så att säga en stund på oss. Under väntan i minusgraderna avlöste vi varandra att gå och äta lunch. Jag och en till gick och pratade med Trollhättans tidning. Efter nästan tre timmar i kylan kom även TV4 Fyrstad med en kamera resultatet kunde ses i lokala nyheter Fyrstad och Göteborg, igår vid sex-nyheterna. Vi vrålade "vi vill ha Adnan kvar" och studsade upp och ner på trottoaren för att hålla värmen.

När Adnans mamma kommit ut från mötet och pratat med Adnan kunde han berätta den strålande nyheten för den frysande folkmassan; familjen får en möjlighet att överklaga en gång till och den processen tar MINST 4-6 månader. Detta händer ungefär en av hundra som fått utvisningsbeslut av utlänningsnämden.

Det är alltså inte säkert att han får stanna permanent, men oddsen är bättre nu, och det visar att allt det arbete jag och eleverna på min skola lagt ner var långt ifrån förgäves. Det går att göra någonting, det går att förändra.

Även om hela min kropp troligtvis aldrig varit så här utpumpad så lever jag vidare på hoppet. Och det hoppet kommer jag klara mig på länge.


Om författaren

Författare:
Estet-aktivisten

Om artikeln

Publicerad: 18 dec 2002 15:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: