sourze.se
Artikelbild

10 sätt att bli smal i jul!

Egentligen vore det idealiskt om alla som läste den här artikeln var smala och vackra. De är ju på något sätt bättre människor.

Midnatt råder, tyst det är i husen. Tyst i husen. Alla sova, släkta äro ljusen. Äro ljusen. Tipp tapp, tipp tapp, tippe, tippe, tipp tapp. tipp, tipp, tapp. Spraya, måla, kladda på reklamen. På reklamen. Snygga tjejer, hur kan de ha mage? Kan ha mage? Tipp tapp, tipp tapp, tippe, tippe, tipp tapp. tipp, tipp, tapp.

Undrar hur det går till, har de pennor och sprayburkar på sig redan eller går de upp mitt i natten och packar ryggsäcken endast för detta ändamål? Samlas de i grupp? Riktar de in sig på områden?
"Okej, jag tar centrala stan så tar du söderut."
"Okej. Vilket tycker du är snyggast, grönt eller rött?"
"Rött va? Det är ju ändå jul nu."

Så ger de sig ut i vinterkylan, letar upp reklampelare med lättklädda flickor på och skriver något i stil med: "TÄNK PÅ IDEALEN". Fan va bra. TACK till er ansvarsfulla människor som ger detta budskap till mig när jag åker förbi med vagnen. Nu fick ni oss verkligen att tänka till!

På något ställe har de slagit sönder rutan och dragit ut affischen halvvägs. Här är det ord och inga visor som gäller.

Nu har ni gjort samhället en tjänst.

Visst, jag förstår er tanke men för det första tror jag ni skapar mer agg mot er själva än mot H&M med er förstörelse. Sedan är frågan om problemet verkligen ligger i att snygga tjejer får vara reklam eller om det har sin grund i hur vi ser på tjejen. Vi kanske borde lära oss att se på snygga tjejer utan att känna ett tvång att se ut precis som dem. Att acceptera att de är fina i reklamer för underkläder precis som en kraftig rödkindad man passar som tomte.

Annars ska rätt vara rätt tycker jag. Bort med alla dessa matprogram - det måste vara hysteriskt jobbigt för överviktiga. Och ställ för Guds skull undan godiset så att inte diabetikerna tror att de måste äta sötsaker för att bli accepterade i samhället.

Vi borde lära oss att inte vara så avundsjuka och tävlingsinriktade. Vi borde vara självsäkra nog att se saker som är fint utan att få dåligt självförtroende.

Vi borde inte låta idealen sättas av H&M. Det är faktiskt upp till oss själva. Eller är vi verkligen så svaga att vi låter media bestämma?


Om författaren

Författare:
Lise Lindgren

Om artikeln

Publicerad: 14 dec 2002 13:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: